Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Nederlandse overheid wint internationale prijs voor beste intranet

Nederlandse overheid wint internationale prijs voor beste intranet

De Nederlandse overheid heeft afgelopen vrijdag...
Gezocht: klussers voor Pleio-deelsites

Gezocht: klussers voor Pleio-deelsites

Elke overheidsorganisatie kan zijn eigen deelsite...
Pleio Onderwijs: Pleio als platform voor scholen?

Pleio Onderwijs: Pleio als platform voor scholen?

Kan Pleio dienen als platform voor scholen? De...
Het manifest van Pleio

Het manifest van Pleio

Pleio is een platform voor de overheid: om samen...

Pleio wint internationale prijs

  Davied van Berlo
  Door Davied van Berlo 2211 dagen geleden Reacties (2)

   0/5 Sterren (0)

  Pleio, het samenwerkingsplatform van de overheid, is één van de winnaars van de Intranet Innovation Awards 2012. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve intranetconcepten in de wereld. 

  Pleio
  Pleio is twee jaar geleden opgericht als samenwerkomgeving voor de publieke zaak en heeft ondertussen ruim 35.000 gebruikers. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken en informatie online zetten (bijvoorbeeld een blog schrijven of een document delen) of ze kunnen een groep maken om samen te werken met mensen van binnen of buiten de overheid aan een project of dossier.

  Overheidsorganisaties kunnen binnen Pleio een deelsite inrichten voor interne kennisuitwisseling (intranet) of om samen te werken met mensen van buiten de organisatie. Er zijn ondertussen ruim 500 van deze deelsites ingericht, bijvoorbeeld door Dienst Landelijk Gebied (intranet), door de regio Holland Rijnland (meerdere gemeenten) en door het ministerie van I&M (consultatie Omgevingswet).

  Vrijwilligers en open source
  De initiatiefnemers van Pleio zijn verheugd over de internationale aandacht. Davied van Berlo, één van de vier initiatiefnemers, weet waar het succes aan te danken is: "Deze prijs is niet voor ons als initiatiefnemers, maar voor iedereen die zich heeft ingezet om Pleio beter te maken en te laten groeien. Gelukkkig heeft de jury dat gezien en is de rol van de vrijwilligers ook genoemd in het eindrapport."

  Behalve de inzet van vrijwilligers roemt de jury ook het gebruik van open source en het open karakter van het platform. Pleio biedt daarmee een mogelijkheid aan ambtenaren om samen te werken over organisatiegrenzen heen, afhankelijk van het onderwerp waar ze mee bezig zijn. Ook is het mogelijk voor overheidsorganisaties om zelf functionaliteit toe te voegen.

  De jury van de Intranet Innovation Awards 2012 (IIA) vat het bijzondere van Pleio als volgt samen:

  "Pleio is an open source intranet and collaboration platform which can be used by Dutch government agencies and other public sector bodies in the Netherlands. You can create intranets and other project spaces to communicate internally, across different organisations and with citizens.

  This platform is free to use, and is partly run by volunteers. Organisations can develop specific functionality as long as they release this back to the Pleio community so it can be used by others."

  Uitreiking award
  Dit jaar zijn zeven 'gold awards' uitgereikt, waarvan er dus één naar Nederland komt. De lijst van winnaars staat op de site van de IIA. Er is dit jaar ook aandacht voor intranetten die spelelementen gebruiken (gamification) en gericht zijn op leeromgevingen. Andere winnaars richtten zich juist op een mobiel intranet of de ontsluiting van grote hoeveelheden documenten.

  Op vrijdag 12 oktober komt James Robertson van de IIA naar Nederland om de prijs te overhandigen. Vanaf tien uur is iedereen welkom om aanwezig te zijn bij de uitreiking in de deelstoel op Rijnstraat 8 in Den Haag. Voor meer informatie over Pleio of over de bijeenkomst van 12 oktober kun je contact opnemen met Davied van Berlo, via davied@dds.nl of 0628828794. 

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • PieterRood
    PieterRood 2207 dagen geleden

    Van harte gefeliciteerd!

    • Nelly Spanjersberg
     Nelly Spanjersberg 2210 dagen geleden

     Wat ontzettend mooi! Van harte proficiat voor Davied en alle andere noeste en enthousiaste Pleio- pioniers en (al dan niet vroege) vroege volgers. 

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers