Pleio

Engels | Nederlands

diversiteit op de werkvloer

  Wilma Wobben
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 383
  Door Wilma Wobben 2750 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Wanneer je spreekt over diversiteit, ontstaat al snel het beeld van culturele diversiteit. Diversiteit is echter heel breed: leeftijd, huidskleur, competenties, sociale achtergrond, opleiding, sexe en sexuele voorkeur, werkstijl en krakakters of anderszins.

  Omgaan met al die verschillen, hoewel soms lastig, is wel nodig om tot een goeie samenwerking te komen en plezier in je werk te hebben. Als je goed om kunt gaan met diversiteit, wil dit zeggen dat je om kunt gaan met heel veel verschillende mensen. Handig wanneer je te maken hebt met diverse collega's, klanten, familie etc.

  Omdat diversiteit meer is dan alleen man/vrouw verschil of etnische achtergrond, betekent dit eigenlijk: oog hebben voor de goede kanten van mensen om je heen en niet verblind zijn door de verschillen. Dit wordt gesteld op de website van carrieretijger.nl. Ik kan me hierin vinden.

  Wat kunnen we er met z'n allen aan doen om diversiteit meer aandacht te geven, zodat we de meerwaarde van een ieder ook kunnen zien en waarderen op zijn merites? De overheid wil meer diversiteit binnen de organisatie. Dit leidt tot meer creativiteit en aansluiten bij de samenleving. Wie heeft goede voorbeelden van activiteiten die het opheffen van de blokkades, naar aanleiding van het anders zijn, een bijdrage leveren?

  Ben heel benieuwd naar de reacties

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers