Pleio

Engels | Nederlands
ProGideon

ProGideon

Provincies op de Kaart

 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

Open Data Expeditie 19 mei

Open Data Expeditie 19 mei

ProGideon (IPO) en Geobusiness Nederland nodigden...
Widget voor het tonen van kaarten beschikbaar op Pleio!

Widget voor het tonen van kaarten beschikbaar op Pleio!

Iedereen kan nu snel en eenvoudig een digitaal...

Open Data via Publieke Dienstverlening op de Kaart

  Anne Marth Kuilder
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 136
  Door Anne Marth Kuilder in de groep ProGideon 2456 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Vorige week heeft er een stille revolutie in e-overheidland plaats gevonden:

  “Het Nationaal Wegen Bestand van Rijkswaterstaat en de BRT Achtergrondkaart, TOP10NL en Bestuurlijke Grenzen van het Kadaster zijn vanaf 23 januari 2012 als open data beschikbaar via Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK). Het vrijgeven van de data is een direct gevolg van het besluit van minister Schultz om alle gegevens van het ministerie van IenM volgens het principe ‘open, tenzij’ beschikbaar te stellen om innovatie en het gebruik van deze gegevens te stimuleren.


  PDOK serveert de open data als webservices. Dit maakt het mogelijk een kaartbeeld in een webapplicatie te gebruiken, zonder dat de beheerder van de applicatie de geodata zelf in huis hoeft te hebben. Een webservice ontsluit deze gegevens ‘bij de bron’. Vrijwel alle PDOK services zijn nu als open data beschikbaar. Iedereen – overheid, burgers en bedrijven- kan deze services kosteloos gebruiken. Voor niet-overheden geldt een fair use policy. Een volledig overzicht van de open PDOK services is te vinden op http://www.nationaalgeoregister.nl/ en op het gebruikersplatform https://pdok.pleio.nl/.”


  Voor meer informatie over de twee verschillende dienstniveaus en over het programma Publieke Dienstverlening op de Kaart, zie het bericht van e-overheid, en het PDOK.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers