Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Ecosysteem en "applicatiewinkel" voor Pleio

Ecosysteem en "applicatiewinkel" voor Pleio

Pleio biedt gebruikers een groot aantal...
Pleio wordt je online werkomgeving

Pleio wordt je online werkomgeving

Bij Pleio stellen we de gebruiker centraal. We...
Over groepen, documenten en e-mail

Over groepen, documenten en e-mail

Pleio biedt allerlei mogelijkheden om samen te...
Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Hoe innovatief is de overheid? Volgens mij is die...

Nieuwe functionaliteiten op Pleio

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 255
  Door Marcel Ziemerink 2741 dagen geleden Reacties (5)

   0/5 Sterren (0)

  Pleio is voortdurend in ontwikkeling en wordt steeds beter. Steeds komen er weer nieuwe functionaliteiten bij. Mis je nog iets? Meld het dan in de groep Helpdesk. Hieronder vind je de laatste nieuwe mogelijkheden.

   
  E-mail sturen naar alle leden van een groep
  Gebruikers van Pleio kunnen zelf instellen of ze een attendering willen ontvangen als er iets verandert in een groep. Maar soms is het handig om iedereen in de groep een bericht te sturen. Daarom kunnen groepsbeheerders vanaf nu een e-mail sturen naar alle leden van de groep. Ga daarvoor naar een groep waar je beheerder van bent en klik in het linker menu op “E-mail naar alle leden sturen”.

   
   
  Een e-mailoverzicht ontvangen van wat er gebeurt op Pleio
  Zoals gezegd kun je zelf instellen dat je een attendering krijgt als er bijvoorbeeld iets verandert in een groep waar je lid van bent. In plaats van losse berichten kun je nu ook instellen dat die attendering worden verzameld in een e-mailoverzicht. Je kunt zelf instellen of je dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een e-mail ontvangt. Je krijgt dan bericht van:

  • De activiteiten van je contacten;
  • De laatste vijf nieuwe blogs (als deze openbaar zijn);
  • De laatste 25 activiteiten in groepen waar je lid van bent.


  Om dit in te stellen ga je in het menu onder “Mijn pagina” naar “Mijn instellingen”. Daar zie je aan de linkerkant staan: “Je e-mailoverzicht instellen”.

    
   
  Verbetering van de helpdesk (o.a. een FAQ)

  In de groep Helpdesk kun je al veel informatie vinden en vragen stellen, maar de komende tijd wordt dat nog makkelijker en overzichtelijker. Dat komt door drie nieuwe mogelijkheden:

  • Contextuele help, ofwel per specifieke pagina een specifieke helptekst (als die beschikbaar is);
  • FAQ: een overzicht van veel gestelde vragen en bijbehorende helpteksten;
  • Hulpvragen: stel een vraag, meld een fout of geef een functionele wens door.


  De knop naar deze helpteksten en de vraagfunctie vind je op elke pagina aan de linkerkant van het scherm. Daar zit ook een zoekfunctie om snel een antwoord te kunnen vinden.
   

  image

  Deze functie is beschikbaar op Pleio, maar kan ook op deelsites worden ingesteld. De helpfunctie van een deelsite is echter wel anders dat de algemene hulp op Pleio. De beheerder van een deelsite krijgt bericht als er een nieuwe vraag gesteld is, zodat hij snel kan reageren. De vragensteller krijgt daar weer bericht van en kan indien nodig weer reageren.

  Op dit moment kunnen de hulpvragen alleen door de beheerder en de vragensteller worden bekeken. Maar het zou handig zijn als van het antwoord meteen een helptekst (een veelgestelde vraag of FAQ) gemaakt zou kunnen worden. Die functionaliteit wordt later toegevoegd. Nog meer wensen? Laat het ons weten!

   

  Wie kan wat zien?

  Binnen Pleio heb je veel mogelijkheden om te bepalen wie wat mag zien. Als je bijvoorbeeld een blog hebt geschreven, kun je vervolgens aangeven of die blog alleen door leden van een bepaalde groep gelezen mag worden, of alleen door Pleio-gebruikers, of door iedereen, etc. Maar het kan natuurlijk ook handig zijn als andere mensen die jouw blog lezen ook weten wie er nog meer toegang heeft (bijvoorbeeld als ze een linkje willen doorsturen). Dat staat tegenwoordig dus bovenaan elke pagina. Kijk maar bovenin deze blog!

   

  Account verwijderen

  Natuurlijk wil niemand zijn account op Pleio verwijderen, maar het kan gebeuren dat je per ongeluk twee account hebt aangemaakt op Pleio. Daarom bestaat nu de mogelijkheid om je account te verwijderen. Ga naar Mijn instellingen en aan de linker kant staat de knop “Je account op Pleio verwijderen”.

   

  Tot zover de vernieuwingen van de afgelopen week. Wij bouwen weer verder. Heb je functionele wensen, meld het dan even via de knop HELPDESK linksboven in je beeldscherm!


  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Marcel Ziemerink
    Marcel Ziemerink 2551 dagen geleden

    @John,
    Jazeker kun je iemand uit de groep verwijderen, ga naar alle leden in de groep ga met de muis op de profiel foto staan, een blauw pijltje verschijnt in het menu wat open klapt
    staat; verwijder uit groep!

    • John Nootebos
     John Nootebos 2552 dagen geleden

     Kan je ook iemand uit groep verwijderen, bij uitdiensttreding of omdat dit om een of andere oorzaak wenselijk is

    • Lex Sijtsma
     Lex Sijtsma 2695 dagen geleden

     Email sturen naar alle leden van een groep is handig. Kan dit ook naar alle leden van een deelsite?

      

     • Marcel Ziemerink
      Marcel Ziemerink 2738 dagen geleden

      Dat klopt, is nu nog alleen beschibaar voor Pleio. We kunnen dit desgevraagd ook aan zetten voor de deelsite. Als je dat graag wilt hoor ik het graag!

      • Selina Roskam
       Selina Roskam 2738 dagen geleden

       Marcel: ik zie dit onderstaande niet op mijn dashboard van de themasite https://platform-duurzame-huisvesting.pleio.nl/. Klopt dat?

       Om dit in te stellen ga je in het menu onder “Mijn pagina” naar “Mijn instellingen”. Daar zie je aan de linkerkant staan: “Je e-mailoverzicht instellen”.

      Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers