Pleio

Engels | Nederlands

Leerkaart van en voor het Rijk

  Ellen Grooteman
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 97
  Door Ellen Grooteman 2709 dagen geleden Reacties (3)

   0/5 Sterren (0)

  Ook benieuwd naar opleidingen van andere ministeries? Goeie verhalen gehoord van collega's over die cursus van SZW, BZK, OCW? Zou je best willen deelnemen, maar kan dat niet omdat je toevallig bij een ander departement werkt?

  Opleidingen binnen het Rijk

  Met de Leerkaart Rijk is dat straks allemaal verleden tijd. De Leerkaart, die momenteel wordt ontwikkeld door het ECLO, de Rijksnetwerkorganisatie voor Leren en Ontwikkelen, gaat binnenkort één toegankelijk overzicht bieden. Opleidingen, cursussen en trainingen van de ministeries die voor een brede doelgroep interessant zijn, staan straks in de Leerkaart, evenals het aanbod van de Rijksacademies.

  Oók als je bij een ander ministerie werkt kun je dus straks aanschuiven bij die leuke cursus van dat andere departement. Vraag vooraf wel even toestemming aan je leidinggevende en overleg of het past in je ontwikkelplan.

  De voorbereidingen voor de Leerkaart

  Momenteel zijn een zevental speciaal daarvoor aangestelde kennismanagers vanuit de rijksoverheid bezig alle cursusinformatie te verzamelen en met hulp van een aantal stagiaires onderwijskunde vast te leggen in de database die de basis wordt voor de Leerkaart. Een gigantische klus, die niet alleen het leeraanbod van de kerndepartementen in kaart gaat brengen, maar ook van alle buitendiensten en uitvoeringsorganisaties, zoals de Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen en de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Slechts de zeer specifieke vakopleidingen vallen buiten de scope van de Leerkaart.

  Opleidingen buiten het Rijk

  En dat is nog niet alles: in de Leerkaart komt óók het externe leeraanbod beschikbaar stellen voor rijksambtenaren. Opleidingsinstituten en trainingsbureaus worden op dit moment uitgenodigd om hun leeraanbod met open inschrijving te plaatsen in de Leerkaart.

  Dit najaar zal de Leerkaart beschikbaar komen, onder andere via het eigen intranet van je ministerie. Vooraf zal regelmatig een berichtje verschijnen over de ontwikkelingen rond de realisatie van de Leerkaart.

  Voor meer informatie over ECLO en de Leerkaart: zie http://eclo.pleio.nl

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Ellen Grooteman
    Ellen Grooteman 2414 dagen geleden

    Dag Co,

    Dank voor je reactie. De "leerkaart" was de werktitel voor de opleidingendatabase die eind oktober vorig jaar online is gegaan onder de naam "Leer-Rijk".

    Leveranciers van opleidingen vinden hier meer informatie, onder andere over het plaatsen van hun leeraanbod.

    Overigens, Google traceert je bij de Capgemini Academy. Mocht dat juist zijn, dan is het waarschijnlijk goed om te weten dat zij hun leeraanbod al hebben geplaatst in het Leer-Rijk.

    Vriendelijke groet,

    Ellen Grooteman

    • co siebes
     co siebes 2414 dagen geleden

     Zijn er voorbeelden van leerkaarten aanwezig?

     Co

     • Yuen Yen Tsai
      Yuen Yen Tsai 2613 dagen geleden

      Dag Ellen,

      Ik dacht dat ik al een leerkaart kon aanmaken. Zit ik er naast?

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers