Pleio

Engels | Nederlands

De 40 belangrijkste web2.0 begrippen - Werk mee aan de wiki

  Edo Plantinga
  Door Edo Plantinga 2735 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Nieuwe wikipagina's krijgen wat minder aandacht dan blogs in de activiteitenstreams op Pleio, dus bij deze alsnog: werk mee aan de nieuwe wiki over de 40 belangrijkste web2.0 begrippen!
  Hier vind je niet alleen de definities, maar ook veel voorbeelden van web2.0 in de overheid. Dus lees, raak geïnspireerd en vul aan!

  Vast een voorproefje:

  "Over wat web 2.0 nu precies is, lopen de meningen uiteen. Nuttiger is het om te concentreren op wat de nieuwe begrippen (interactievormen, strategieën, etc.) op het internet zijn en hoe jij of jouw organisatie daarvan kunnen profiteren. In deze wiki vind je een overzicht van de 40 belangrijkste begrippen die kenmerkend zijn voor het internet na het web1.0. Waar mogelijk worden voorbeelden van de (Nederlandse) overheid gegeven.

  Wat kun je met deze lijst?

  • Web 2.0 gevorderden kunnen het gebruiken in workshops om tot nieuwe online strategieën te komen of voor het ontwikkelen van een nieuwe website (zo is ook de behoefte aan dit overzicht ontstaan).
  • Voor web 2.0 beginners geeft het een overzicht van interactiemechanismes, strategieën en concepten die essentieel zijn voor het internet van vandaag.
  • Ideeën opdoen. Bij veel concepten wordt verwezen naar websites die goede praktijkvoorbeeld geven. Wellicht kun je een voorbeeld vinden dat je nieuwe inspiratie geeft voor je eigen werk of website.
  • Aanvullen. Op die manier kan deze wiki uitgroeien tot een document met veel voorbeelden van wat de overheid zoal kan doen met web2.0."

  ....

  [lees hier de wiki]

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers