Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Wie maken al gebruik van Videovergaderen met Pleio

Wie maken al gebruik van Videovergaderen met Pleio

Ik zou graag gebruik maken van de knowhow van...
Wat wil je over me weten?

Wat wil je over me weten?

In een tijd waarin de Amerikaanse overheid...

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 21

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 131
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2704 dagen geleden Reacties (3)

   0/5 Sterren (0)

  Deze week zijn er vier nieuwe functionaliteiten op Pleio toegevoegd.


  imageImporteer gegevens uit je LinkedIn-profiel

  Pleio beschikt nu over een koppeling met LinkedIn. Wat houdt dit in?

  1. Als je nog geen lid bent van Pleio kun je je aanmelden met je account op LinkedIn;
  2. Maar belangrijker is dat je je gegevens uit LinkedIn kunt importeren in je Pleio-profiel.


  Als je een account hebt op Pleio, ga dan naar “Instellingen” in het menu onder “Mijn pagina”. Klik vervolgens op “Gegevens uit Linkedin importeren”. Volg de instructie op het scherm en uiteindelijk krijg je de melding “Je LinkedIn-account is gekoppeld”.

  Stap 2 is om aan te geven welke onderdelen uit LinkedIn je wil importeren. Kies welke velden je uit LinkedIn wilt overnemen in je Pleio-profiel. Deze gegevens worden vervolgens in je profiel gezet onder het kopje ‘LinkedIn’.

  Meer informatie


  Videovergaderen op Pleio
  Wil je videobellen met je team? Of een presentatie (webinar) geven op Pleio? Dat kan! Videovergaderen op Pleio biedt de mogelijkheid om met een groep op afstand gesprekken te voeren. En je hoeft er niks voor te installeren op je computer!

  De vier belangrijkste functies zijn:

  • Camera: meerdere gebruikers kunnen hun webcam op hetzelfde moment delen (geen limiet aan het aantal gelijktijdig actieve webcams);
  • Voice-overs: de functionaliteit ondersteunt Voice over IP (VoIP), dus je kunt bellen met je speakers en een microfoon;
  • Het geven van presentaties: de presentator kan zijn presentatie online delen, zodat iedereen tegelijk dezelfde pagina’s ziet;
  • Desktop Sharing: De presentator kan zijn bureaublad tonen aan alle aanwezigen om iets uit te leggen.


  Meer informatie.


  Importeren van informatie vanuit Viadesk
  Van velen hebben we de vraag gekregen of het mogelijk is om de gegevens uit Viadesk te importeren in Pleio. Ook dat kan. Daar hebben we twee dingen voor nodig: download een export-bestand uit Viadesk en het Excelbestand met de gegevens van de gebruikers. Wij creëren daarmee een groep, plaatsen de bestanden en zorgen dat de gebruikers een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de groep. Ook is het mogelijk een eigen uitnodiging tekst aan te leveren voor de uitnodiging.

  Meer informatie: neem even contact met mij op.


  Vormgeving van deelsites aanpassen
  De eigenaar van een deelsite kan de vormgeving van de site aanpassen met de template builder, zodat de site aan de huisstijl voldoet. Tot op heden was het alleen mogelijk om een logo in de header gecentreerd te tonen. Dat was niet handig, dus de mogelijkheden daarvan zijn nu uitgebreid. Je kunt nu een volledige header in je deelsite plaatsen of het logo links, in het midden of rechts plaatsen.


  Tip
  Regelmatig krijgen we de opmerking dat Internet Explorer aangeeft dat er beveiligde en onbeveiligde content is aangetroffen. Dit heeft te maken met het plaatsen van afbeeldingen. Vaak wordt een afbeelding in Pleio geplakt door een link te leggen naar een bestand op een andere internetsite. Dit wordt gezien door Internet Explorer en dat veroorzaakt de foutmelding. Dit kun je voorkomen door eerst de afbeelding in Pleio te uploaden en dan vervolgens in te voegen.


  En zo blijft Pleio zich ontwikkelen. Heb je een functionele wens, klik dan links in het scherm op HELPDESK!

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willemieke Hornis
    Willemieke Hornis 2110 dagen geleden

    Das toch niet een nieuw account registreren met LinkedIn? Dat noem ik koppelen van je Pleio account aan LinkedIn (om daar vervolgens mee te kunnen inloggen etc.).

    • Marcel Ziemerink
     Marcel Ziemerink 2139 dagen geleden

     Ga daar voor naar je instellingen, klik in de rechterkant op “je plugin instellingen” bij “Je account is nog niet gekoppeld met je LinkedIn-account. Om je account te koppelen klik op deze link” 

     • Willemieke Hornis
      Willemieke Hornis 2139 dagen geleden

      Heb een vraag over stap 1, namelijk registreren met LinkedIn account: hoe werkt dat? Op de registratiepagina zie ik hier namelijk niet de mogelijkheid toe! 

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers