Pleio

Engels | Nederlands
Social media en eDienstverlening

Social media en eDienstverlening

Kennis delen en van elkaar leren!

 3/5 Sterren (1)

Overheid en social media: begin geen lege kroeg

  Theo Zijderveld
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 66
  Door Theo Zijderveld in de groep Social media en eDienstverlening 2688 dagen geleden Reacties (5)

   0/5 Sterren (0)

  Als je als overheid actief op internet wilt communiceren met je ‘klanten’, moet je ervoor zorgen dat je geen lege kroeg begint. Dat was één van de aanbevelingen tijdens een discussie over de verkenning naar social media en digitale dienstverlening. Een website starten waar je mensen aanmoedigt om te discussiëren is vragen om problemen. Hoe zorg je ervoor dat zo’n website goed loopt? Beter is het om te zoeken waar je doelgroep zich bevindt. Of dat nu op een ondernemersplatform, Facebook, Hyves, of Twitter is. Daarnaast is het belangrijk alle kennis die je in huis hebt te bundelen. Dit voorkomt dat je het wiel telkens opnieuw uitvindt. In een volle kroeg krijg je een hoop te horen. Niet alleen van collega’s, maar van iedereen die daar rondhangt.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • JwvanEck
    JwvanEck 2684 dagen geleden

    aanvulling op Marcel's : De maatschappij veranderd we gaan van “Kennis is macht” naar “Kennissen is macht”.

    Kennis delen is de nieuwe macht (niet van mij, maar ben de bron even kwijt).

    • Ad Gerrits
     Ad Gerrits 2687 dagen geleden

     Helemaal mee eens. Des te verbazingwekkender dat overheidsorganisaties nog steeds zo gefocust blijven  op "de website" en allerlei satelietsites ipv de aandacht te richten op waar burgers en bedrijven op internet zijn te vinden.

     • Marcel Ziemerink
      Marcel Ziemerink 2687 dagen geleden

      Ik ben het met je eens, maar het begint al met het accepteren dat er kroegen zijn. Want ja daar wordt gedronken, gescholden, geroddeld noem maar op. Vervolgens moet je je als organisatie afvragen “waarom moet ik een eigen kroeg beginnen terwijl er al zoveel kroegen zijn”. En ja dat van de kennis bundelen herken ik, maar over organisatie grenzen heen.  De maatschappij veranderd we gaan van “Kennis is macht” naar “Kennissen is macht”. Hoe meer mensen je kent met bepaalde kennis hoe waarde voller je bent voor een organisatie.

      • Paul Suijkerbuijk
       Paul Suijkerbuijk 2688 dagen geleden

       Theo, ik ben lid geworden van je groep, dat maakt deze kroeg alvast weer een beetje drukker :-)

       • ErikJonker
        ErikJonker 2688 dagen geleden

        Helemaal eens, behalve als de kroegen die gevuld zijn je echt niet bevallen ;-) Pleio is ook begonnen als een "lege kroeg" al was de start vanuit het Ambtenaar 2.0 netwerk natuurlijk gunstig.

       Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers