Pleio

Engels | Nederlands

Partners gezocht voor ontwikkelen stadsbrede evenementenkalender

  Kevin de Kok
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 46
  Door Kevin de Kok 2690 dagen geleden Reacties (3)

   0/5 Sterren (0)

  In Zoetermeer hebben we, vanuit ons wijkgerichte werken, behoefte aan makkelijk toegankelijke evenementenkalender (die zeer eenvoudig door allerlei partijen in de stad te vullen is).

  Als wijkmanager in Zoetermeer krijg ik dagelijks vragen wat er in de stad allemaal te doen is: voor ouderen, voor jongeren, voor ouders, maar ook waar en wanneer en of dat dan structureel of incidenteel is. Bewoners moeten nu alle sites van aanbieders van activiteiten afstruinen om het overzicht te krijgen. Vaak blijkt dat in de praktijk een stap te ver en dus wendt men zich tot de wijkpost.

  Om te voorkomen dat wij dan zelf die slag maken van de gefragmenteerde informatie verspreid over al die verschillende sites, werken wen nu aan een systeem waarin alle aanbieders zelf hun eigen activiteiten volgens een standaard format in kunnen voeren.

  Op die manier kunnen bewoners dan op 1 centrale plek alle activiteiten vinden. Wel via meerdere media, denk aan: website, mobiele site / applicatie.

  We zijn nu bezig een ontwerp te maken en om de applicatie te laten bouwen.

  Dit gebeurt op een bijzondere manier:

  • Inhoud: het is niet alleen voor / door de gemeente, maar met alle partijen in de stad.
  • Het wordt een generiek systeem zodat het straks door alle gemeenten in het land gebruikt kan worden.
  • De financiering loopt via “crowdfunding” en een terugverdienmodel.
  • Het opstellen van het functionele ontwerp gaan we online doen.

  Ben je geïnteresseerd, reageer dan even.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Kevin de Kok
    Kevin de Kok 2676 dagen geleden

    Onlangs deed ik een oproep aan collega's bij gemeenten om gezamenlijk werken aan een Evenementenkalender. Via ambtenaar2.0 en via Pleio. Ik had al gezien dat er niet zoveel inhoudelijk wordt gereageerd op blogs, veel hebben geen reacties. Maar ik was toch nieuwsgierig hoe het met mijn oproep zou verlopen. Op de reacties van Davied en Marcel Ziemerink na dus niks.

    Misschien heb ik mijn vraag niet goed voorgelegd, via de verkeerde “tool” of speelt thema gewoon niet. Maar van een platform met 6000 deelnemers verwacht je toch interesse. Zeker als je ook nog noemt dat we een verdienmodel gevonden hebben :-)

    Had ik te hoge verwachtingen? Hoeveel mensen lezen de blogs eigenlijk? Hoe krijg ik wel respons uit het netwerk? In ieder geval ben ik maandagochtend aanwezig bij de Open Koffie en ik hoop daar meer mensen te spreken over hun ervaringen en wellicht ook over mijn oproep op dit netwerk.

    • Kevin de Kok
     Kevin de Kok 2683 dagen geleden

     Dag Marcel,

     Dank voor je reactie en excuses voor mijn trage reactie.

     Het lijkt me zeker interessant om ideeën en mogelijkheden uit te wisselen. Ook ben ik benieuwd wat hun evenementenmodule gaat doen. Is daar al iets van beschreven?

     Voor Zoetermeer willen we de evenementenkalender aanbieder in de context van SamenZoetermeer. Op die manier moet het echt eigendom van “de stad” worden en kunnen alle partijen hun eigen content invoeren. Dus met gebruikmaking van data over en van buurtorganisaties en personen die daar beschikbaar komt. Ook willen we het in de stad zelf hosten.

     Ik hoop dat er nog meer reacties komen en zie zeker mogelijkheden voor verder samen denken en samenwerken.

     • Marcel Ziemerink
      Marcel Ziemerink 2690 dagen geleden

      Op dit moment zijn wij binnen Pleio bezig met een evenementen tool, deze widget moet het organiseren van evenementen een stuk makkelijker maken en meer geautomatiseerd. Ik ben nu onderweg naar Enschede om de beta versie te bekijken. Later deze maand is de widget operationeel. Jou evenementen kalender mag dat ook in Pleio? Dan kun je gebruik maken van wat reeds ontwikkeld is, zou graag mee willen denken over hoe dit binnen Pleio te integreren is.,

      Marcel Ziemerink
      Community Master Pleio

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers