Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 24

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 24

 Deze week drie handige nieuwe widgets om...
Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 33

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 33

Tweio, de statusfunctie binnen Pleio...

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 23

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 235
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2690 dagen geleden Reacties (2)

   0/5 Sterren (0)


  Deze week zijn er weer enkele vernieuwingen op Pleio.

  Kleine verbeteringen 

  Enkele kleine verbeteringen die deze week zijn doorgevoerd:

  Wikipagina’s: reacties uitzetten en notificaties krijgen

  Een wikipagina op Pleio kan door meerdere mensen worden bewerkt, maar je kunt ook een reactie eronder plaatsen. Die functie kun je nu ook uitzetten.

  Daarnaast gaat er nu een notificatie naar de eigenaar van de wikipagina als iemand de pagina wijzigt (of verwijdert). Zo blijf je op de hoogte van wat er gebeurt met je pagina.

  Tweio’s: nu ook in deelsites en vanuit een widget

  Je kunt een tweio (statusbericht) plaatsen voor je contacten en voor alle leden in een groep. Maar het is nu ook mogelijk om tweio’s te delen met leden van een deelsite. En je kunt een tweio direct toevoegen vanuit de widget!

  Mappen: direct linken naar een map

  We hebben we het mogelijk gemaakt om rechtstreeks naar mappen te linken. Op die manier kun je in één keer verwijzen naar meerdere documenten, bijvoorbeeld vergaderstukken. De widget om binnen een groep mappen te tonen volgt later deze maand.

  Deelsites: notificatie ontvangen bij lidmaatschapsverzoek

  De beheerder van een deelsite krijgt vanaf deze week een notificatie wanneer iemand lid wil worden van zijn deelsite. Zo kun je snel reageren om iemand toegang te geven en mee te laten doen.

  Evenemententool: handig als je iets organiseert!

  Binnen de overheid worden er elk jaar veel evenementen georganiseerd. Daar komt heel wat werk bij kijken. Pleio heeft een tool ontwikkeld waardoor het organiseren van een evenement voor een groot gedeelte automatisch kan worden afgehandeld. Heb je een evenement te organiseren, dan kun je Pleio dus gebruiken als site.

  Een greep uit de functie die beschikbaar zijn:

  • Toon het programma met onderdelen en workshops;
  • Laat bezoekers zich aanmelden per dag en per onderdeel;
  • Geef per zaal aan hoeveel aanmeldingen kunnen worden toegelaten (zodra de limiet bereikt is, wordt de aanmelding gesloten; zodra er afmeldingen zijn, wordt de aanmeldmodule automatisch weer geopend);
  • Print een csv-bestand uit van alle aanmeldingen (bijv. om badges te maken);
  • Bestanden toevoegen aan een evenement;
  • Enquête / registratatie toevoegen aan je evenement;
  • Reacties geven op een evenement;
  • Routebeschrijving toevoegen;
  • Evenementen zoeken en tonen op een kaart;  In de toekomst wordt het mogelijk om een deelsite volledig aan het evenement aan te passen. Dan heb je dus meteen een interactieve site bij je evenement.

  De evenemententool is nu in een beta-versie beschikbaar. De komende weken zullen we

  alles uitgebreid gaan testen. Wil je helpen of ben je geïnteresseerd jouw evenement te

  managen met onze nieuwe tool, laat mij het dan weten!

   

  En zo blijft Pleio zich ontwikkelen. Heb je een functionele wens of wil je investeren in Pleio met geld of je kennis en expertise? Klik dan links in het scherm op HELPDESK!

   

  Extra: Problemen met Internet Explorer 6

  We hebben geconstateerd dat er organisaties zijn die nog met Internet Exporer 6 werken. IE6 is een erg oude browser, heeft een groot aantal beveiligingsproblemen en werkt niet goed met een groot aantal internetsites. Ook Pleio ondersteunt IE6 niet.

  image

  Ook Microsoft verzoekt gebruikers om het verouderde Internet Explorer 6 niet meer te gebruiken. De webbrowser was tien jaar geleden in het leven geroepen en de computergigant vindt het tijd om vaarwel te zeggen. Speciaal hiervoor is er door Microsoft een website in het leven geroepen, www.ie6countdown.com. De site laat een schatting zien van het aantal gebruikers van IE6 overal ter wereld.  Wat kun je doen?

  IE6 kampt al jaren met beveiligingsproblemen en biedt matige ondersteuning voor de hedendaagse webstandaarden. Toch maken diverse overheidsorganisaties nog gebruik van de browser. Volgens Microsoft heeft een upgrade naar een nieuwe versie of naar een andere browser (Firefox, Chrome) vele voordelen, zoals verbeterde snelheid en beveiliging. De verschillen tussen versie 6 en versie 8 worden weergeven in een speciale tabel.

  We willen alle ICT-afdelingen dan ook oproepen om zo snel mogelijk van IE6 te upgraden naar een nieuwe versie. Of in ieder geval gebruikers daarnaast een betere browser aan te bieden. Bij de meeste overheidsorganisaties kan dat technisch redelijk gemakkelijk. Dus, als je nog IE6 hebt, bel de ICT-afdeling en vraag een modernere browser zodat je je werk goed kunt doen!

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Marcel Ziemerink
    Marcel Ziemerink 2668 dagen geleden

    Hoi Titus,

    Fijn dat je helpen wilt met het testen ik heb op: https://evenmenten.pleio.nl/ een omgeving in gericht. Hier kun je evenementen toevoegen of reageren op evenementen. Wil je jou bevindingen hier toevoegen?  

     

    Met vriendelijke groet,

    Marcel Ziemerink 

     

    Community Master Pleio

    Bereikbaar op:
    Twitter: ziemerink
    E-mail: info@ziemerink.org
    Telefoon: 06 18603760


    • Titus Mars
     Titus Mars 2668 dagen geleden

     Yoyoyo! Een evenementtool! Die wil ik grááág hebben. Ik was er nog niet aan toegekomen, maar liep al na te denken over waar ik geld zou kunnen vinden om binnen Pleio een evenementtool te doen ontwikkelen. Misschien had ik dat al 'ns eerder moeten laten weten (en ik moet deze nieuwsbrieven ook beter lezen, merk ik nu :-).

     Het Congresbureau van VenJ was een tijdje geleden ook al op zoek naar optimalisatie van hun tooling. Ik geef ze 'n seintje. Kan ik betatesten oid?

     Titus

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers