Pleio

Engels | Nederlands

De ontwikkeling van de Belastingdienstacademie, een verkenning.

  Harrie Custers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 232
  Door Harrie Custers 2689 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Gisteren sprak ik met Jan Bergsma, leidinggevende bij het Centrum voor Kennis en Communicatie bij de Belastingdienst. 

  Jan heeft een droom: het ontwikkelen van de belastingdienstacademie:

  "Via de inzet van de Academie van de dienst is leren, ontwikkelen en kennisdelen niet alleen gefaciliteerd, maar ook geïntegreerd in het natuurlijk handelen van alle medewerkers.", aldus Jan.


  Informeren, adviseren (organiseren), leren, kennisdelen en samenwerken zijn gebruikersgericht en pér klantgebied gefaciliteerd.

   

  Jan wil deze wens graag in de werkelijkheid zetten en zoekt naar voorbeelden van b.v. Hoge Scholen, Universiteiten en ook andere organisaties: hoe hebben zij vorm gegeven aan deze "ontwikkel-faciliteit" voor organisaties?

   

  Hij heeft mij gevraagd bij te dragen aan zijn verkenning. En dat doe ik natuurlijk met plezier. En met een nog groter genoegen nodig ik iedereen die daar voor voelt, uit om mee te doen met deze verkenning.

   

  In ieder gaval ga ik vanaf nu regelmatig via Blog's kond doen van deze verkenning.

   

  Twitter bracht mij vandaag naar How Online Education is Changing the Way We Learn

   

  Met meteen een historisch overzicht van de meest relevante gebeurtenissen. Zie hieronder.

  Het gaat dus allang niet meer om het neerzetten van een eigen schoolgebouw, een eigen etalage, een eigen catalogus of een eigen website. Het gaat nu om het individuen online makkelijk te maken snel te vinden wat ze zoeken en hen op maat (plaats, tijd, tempo, niveau, vorm) te faciliteren om te leren wat zij willen leren. En dat doe je dus op plekken waar deze individuen online gewend zijn te komen juist ook voor andere interesses of behoeften: facebook, Youtube, I-tunes U.

   

  Gedachte: de identiteit van de Belastingdienstacademie toont zich in de toekomst online via een Facebook-, twitter- of een Youtube A account. Het wordt de gebruikers gemakkelijk gemaakt met apps en widgets op hún dashboard op hún ontmoetings- en werkplaatsen.

   

  Of kiest de Belastingdienst toch nog liever voor het bouwen van deze services in eigen beheer?

   

  NB altijd leuk om te vermelden natuurlijk is het feit dat er al een academie een plek heeft gevonden op Pleio: Rijksacademie voor de Bedrijfsvoering

   

   

  How the Internet is Revolutionizing Education
  Via: OnlineEducation.net

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers