Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Agenda Pleio-overleg 15-12-2011

Agenda Pleio-overleg 15-12-2011

Komende donderdag om 9.15 uur komen we in Utrecht...
Over de helpdesk en beheerorganisatie van Pleio

Over de helpdesk en beheerorganisatie van Pleio

Tot een paar jaar geleden was het onbestaanbaar,...
Waar is Pleio zoal mee bezig?

Waar is Pleio zoal mee bezig?

Vorige week donderdag is Pleio officieel geopend,...
Verslag Pleio-overleg 4 november 2010

Verslag Pleio-overleg 4 november 2010

Aanwezig: Davied, Wim en Marcel (Harrie was...

Waar is Pleio zoal mee bezig?

  Davied van Berlo
  Door Davied van Berlo in de groep Werkgroep Pleio 2165 dagen geleden Reacties (2)

   0/5 Sterren (0)

  Bij bijeenkomsten van de werkgroep Pleio en van het stichtingsbestuur hanteer ik al sinds jaar en dag een lijstje van onderwerpen waar we mee bezig zijn, alle dingen die komen kijken bij het in de lucht houden en verbeteren van Pleio. We naderen het einde van het tweede jaar van Pleio's bestaan en dat leek me een goede aanleiding om die lijst eens in een blog te zetten.

  Techniek (backoffice)
  Aan de technische kant maken we een onderscheid tussen beheer en ontwikkeling (zie ook deze blog). Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met andere organisaties (uitbreidingen). Onderwerpen die daarbij komen kijken:

  Beheer en vertrouwen Ontwikkeling en vernieuwing Uitbreidingen en samenwerking
  Hosting en servers

  App

  Digischool.nl (per 1 januari)
  Functioneel beheer Etherpad SurfNet (in bespreking)
  Performance Agenda en mail eSWF
  Beveiliging Videovergaderen Zaaksysteem.nl
  Ecosysteem Applicatiewinkel  
  Taartpuntenmodel Innovatie  
  Audit  Archivering  
       

  Gebruik (frontoffice)
  Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van Pleio is de behoefte van gebruikers en organisaties. Beide doelgroepen willen we mogelijkheden bieden om beter samen te werken en geld te besparen en betrekken bij de organisatie en de verdere ontwikkeling van Pleio. Pleio is immers van ons allemaal! Onderwerpen die daarbij komen kijken:

  Gebruikers en bezoekers Organisaties en deelsites Organisatie van Pleio
  Gebruiksvriendelijkheid en usability Accountmanagement Werkgroep Pleio (open)
  Toegankelijkheid en webrichtlijnen Deelsitebeheerders Stichtingsbestuur (besloten)
  Taal en terminologie Internationalisering en meertaligheid Financiën
  Helpfunctie   Juridische zaken (besloten)
  Communicatie   Besturing en besluitvorming
  Statistieken en cijfers   Bestuurdersconferentie
  Communitymanagement    
       

  Zijn er nog onderwerpen die ontbreken? Op elk van deze thema's zijn we op zoek naar hulp en ondersteuning. Als je denkt dat iets beter kunt of sneller zou moeten gaan, laat het vooral weten!

  Gebruikersgemak
  Pleio biedt als voordeel dat functionaliteiten bij elkaar worden gebracht in één platform en in één groep en dat veilig binnen de overheid en met de buitenwereld samengewerkt kan worden. Dat is een voordeel dat Pleio heeft ten opzichte van andere platformen. Tegelijkertijd zie ik dat er op het gebied van gebruikersgemak grote stappen worden gezet op internet. Daar moeten we ook in mee.

  Qua beheer en organisatie komt Pleio langzamerhand in rustiger vaarwater. Ideeën worden concreet en theorie wordt praktijk. Pleio is nog niet klaar en we blijven de ideeën bijstellen en verbeteren als dat kan, maar ik zie ook dat er goede mensen aan trekken. Op het gebied van techniek, beveiliging, financiën, accountmanagement, etc. zitten we volgens mij op een goed spoor.

  Als het gaat om gebruikersgemak heb ik echter het idee dat we weinig voortgang maken. Ik zal daar later meer over opschrijven, maar volgens mij ligt hier een aandachtspunt voor volgend jaar. Eigenlijk zouden we ook voor dat overkoepelende thema een paar sterke trekkers moeten hebben. Voel je je aangesproken? Denk jij ook dat Pleio in dat opzicht beter kan?

  Wordt vervolgd! Doe je mee?

   

   

   

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Davied van Berlo
    Davied van Berlo 2164 dagen geleden

    Mirte, goed initiatief! Ben je al lid van de groep Vormgeving? Misschien kun je daar vertellen wat jullie hebben geconstateerd en wat er nu gaat gebeuren? Dan kunnen we kijken hoe we dat breder kunnen trekken voor heel Pleio!

   • Mirte
    Mirte 2164 dagen geleden

    Helder verhaal. Dank daarvoor. Goed dat er gesproken wordt over de zaken waar meer aandacht aan moet worden besteed en dat hiervoor de hulp wordt ingeroepen van de gebruikers zélf. Wij zijn voor de deelsite jeugdzorg.pleio al geruime tijd bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak. Aan de hand van diverse signalen die we kregen van gebruikers hebben we de deelsite geanalyseerd en zijn tot een aantal conclusies gekomen. Deze conclusies worden verwerkt in een template, die op dit moment door Coldtrick wordt ontwikkeld.  De kennis die wij hebben verworven als (beheerders van een) deelsite zouden wij graag willen delen met de hele pleio-community, omdat we denken dat de gemiddelde gebruiker van Pleio overeenkomt met de gebruiker van onze deelsite. Wij bieden ons aan om actief kennis te delen en ervaringen uit te wisselen over het optimaliseren van de gebruikersvriendelijkheid van Pleio.

    Namens het jeugdzorg.pleio team,

    Mirte Bouwmans, Provincie Noord-Brabant

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers