Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Open Data via Publieke Dienstverlening op de Kaart

Open Data via Publieke Dienstverlening op de Kaart

Vorige week heeft er een stille revolutie in...

Widget voor het tonen van kaarten beschikbaar op Pleio!

  Marcel Ziemerink
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2138 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Widget voor het tonen van kaarten beschikbaar op Pleio!

  Iedereen kan nu snel en eenvoudig een digitaal kaartje maken met PDOK Kaart. In drie stappen zetten gebruikers eigen informatie op de kaart en publiceren deze op hun website. Handig om bijvoorbeeld een schaatsroute met de “koek en zopie-punten” te markeren of om de locatie van een evenement met adres en parkeerinformatie weer te geven. Voor de meer gevorderde gebruiker zijn extra geavanceerde opties beschikbaar. Het gebruik van PDOK Kaart is gratis en gegarandeerd reclamevrij. Overheidsprogramma Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) ontwikkelde deze kaarttool om iedereen makkelijk toegang te bieden tot de open geodata die PDOK biedt op www.pdok.nl. Voor Pleio gebruikers is PDOK Kaart beschikbaar als widget en makkelijk in groep of deelsite te plaatsen.

   

  Zelf een kaart maken is eenvoudig met de PDOK Kaart Wizard. Zowel de beginnende als zeer ervaren gebruiker kan ermee aan de slag. De PDOK Kaart Wizard kent drie korte stappen: gewenste kaartgrootte kiezen, informatie plaatsen, code of link genereren. De gemaakte kaart is op twee manieren in een website op te nemen: via een link die de kaart in een nieuw venster opent of door de code op te nemen in een HTML pagina.

   

  Meer mogelijkheden

  Naast het maken van een eenvoudige kaart zijn er meer opties en mogelijkheden. Een gebruiker kan lijnen en vlakken intekenen, eigen markers maken en tekst plaatsen. Ook kunnen gebruikers andere PDOK-kaartlagen zoals wandelroutes of buurtgegevens, of eigen webservices toevoegen aan de kaart. Het is mogelijk een bestand met locaties in te lezen (KML) of een website te maken waarop sitebezoekers locaties kunnen intekenen.

   

  Open Source

  PDOK Kaart is op basis van open source ontwikkeld. Dat wil zeggen dat de PDOK Kaart software beschikbaar is voor doorontwikkeling en uitbreiding, mits de resultaten weer publiek ter beschikking komen.

   

  Publieke Dienstverlening op de Kaart

  PDOK is een samenwerking tussen de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat, Kadaster en Geonovum. In vier jaar tijd realiseerden zij een centrale voorziening die de uitwisseling van digitale locatiegegevens van de overheid regelt. Het centraal beschikbaar stellen van geodata moet leiden tot altijd actuele, betrouwbare en beschikbare data. Ook levert het efficiencyvoordelen voor de aanbieders op en gebruiksgemak voor de afnemers. Op 31 december 2012 eindigt het programma en komt PDOK in de beheer- en exploitatiefase bij het Kadaster en Geonovum. Om deze mijlpaal te markeren organiseren de PDOK-partners op 16 januari 2013 het congres 'Open geodata in de toekomst'. Meer informatie hierover en aanmelden kan via: congres.pdok.nl.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers