Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • OPEN DATA
 • OPEN DATA OVERHEID EN ONTWIKKELDE APPS BESCHIKBAAR STELLEN OP ééN CENTRALE PLEK
Open Data

Open Data


 1/5 Sterren (1)

Open Data overheid en ontwikkelde apps beschikbaar stellen op één centrale plek

  Ad Steenbakkers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 167
  Door Ad Steenbakkers in de groep Open Data 2675 dagen geleden Reacties (4)

   0/5 Sterren (0)

  Diverse gemeenten zijn op verschillende manieren bezig met Open Data. Ook worden er verschillende contests uitgeschreven, apps challenges georganiseerd etc.. Zou het niet verstandig zijn om http://register.data.overheid.nl/. als vaste locatie te kiezen voor al deze initiatieven waar men de data kan vinden. Tevens zou daar een register kunnen worden bijgehouden van alle apps die met deze data zijn ontwikkeld, want die verdwijnen stiekum als de wedstrijd is afgelopen. Door deze twee centrale registraties worden de data en de apps makkelijk vindbaar en daar gaat het toch om, toch?? Vanuit de gemeente zullen we hier zsm invulling aan geven.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Paul Suijkerbuijk
    Paul Suijkerbuijk 2660 dagen geleden

    Ik vindt het eigenlijk ook wel een goed idee. Ik zal na mijn vakantie op data.overheid.nl onder voorbeelden een lijst aanmaken. Een echt register van apps wil ik niet maken, wellicht kunnen we dat organiseren met Antwoord voor Bedrijven op het ondernemersplatform? ik kom er op terug na 8 augustus.

    Groeten Paul

    • Ad Gerrits
     Ad Gerrits 2667 dagen geleden

     Wat we als overheid op 1 plek kunnen neerzetten, moeten we vooral doen vind ik (als Nijmegen doen we dit nu ook al op register.data.overheid.nl). Bij apps is het een wat ander verhaal omdat de app maker daar zelf over beslist. Maar ben het met je eens dat het goed zou zijn om ook daar centrale plek voor aan te maken. Handig voor mensen die wat zoeken, en waarschijnlijk ook handig voor app makers die er daarmee een toegankelijke etalage bij krijgen. Meest logische plek daarvoor lijkt me ergens in de buurt van het data register. 

     • Bauke Keulen
      Bauke Keulen 2669 dagen geleden

      Dat is een nobel streven en ik ben het ermee eens. Maar ik verwacht dat de gemiddelde (niet-overheid) app-ontwikkelaar niet zit te wachten op zo'n centrale registratie.

      • Tom Kronenburg
       Tom Kronenburg 2674 dagen geleden

       helemaal mee eens...

        

      Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers