Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Gebruikersscenario: hoe moeten online documenten gaan werken?

Gebruikersscenario: hoe moeten online documenten gaan werken?

Ik schreef al eerder over de behoefte van Pleio...

Nieuwe functionaliteit op Pleio week 2

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 175
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2132 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Etherpad

  Laagdrempelig op afstand samenwerken aan een tekst.

  EtherPad is een webapplicatie waarin de auteurs tegelijkertijd het tekstdocument bewerken en alle deelnemers in real-time de bewerkingen van alle andere deelnemers zien, met de mogelijkheid om de tekst van iedere auteur in een eigen kleur te laten tonen. Ook is er een chatbox in de zijbalk om meta-communicatie mogelijk te maken.

   

  We starten met EtherPad als een eerste bètaversie, wat inhoudt dat we niet precies weten hoe EtherPad in combinatie met de deelsite, groepen werkt. We hebben toch besloten EtherPad wel breed aan te bieden, om te testen. Via de Werkgroep Pleio daar binnen ben ik een discussie gestart etherpad.

  Hier kunnen jullie wensen, bugs en ideeën te delen! Tevens kan deze groep dienen om elkaar wegwijs te maken in EtherPad. 


  Webconferencing

  Webmeetings, virtual classrooms, web conferences, het zijn recente ontwikkelingen die het mogelijk maken om op afstand met meerdere mensen te vergaderen, les te geven, presentaties te geven en dergelijke.

  Er wordt gebruik gemaakt van het webconferencesysteem BigBlueButton. Hiermee is men in staat met meerdere mensen te overleggen, webcams te delen, slides en documenten weer te geven, en gesprekken (audio en chat) te voeren. Meer informatie en handleidingen kan men vinden op de website van BigBlueButton.

  Ben jij of is jouw organisatie geïnteresseerd in deze functionaliteit, stuur dan een mail naar admin@pleio.nl onder vermelding van “Webconferencing Pleio”.

  Menubalk

  Op de deelsites kon je al gebruik maken van een aangepast menu. Nu is het ook mogelijk om bij het creëren van een nieuw menu item aan te geven waar je pagina moet openen, in hetzelfde venster of in een nieuw venster.
  Voor alle duidelijkheid, als je hebt ingesteld dat je de notificaties via de mail wilt ontvangen blijft dit ongewijzigd.
  Menubalk

  Notificatiesysteem

  Binnen Pleio is het hele notificatie systeem gewijzigd. Wat jij hiervan als gebruiker merkt, is dat je “Postvak in” gewijzigd is. Vanaf nu krijg je alleen nog maar persoonlijke berichten in je postvak. Deze vind je aan de rechterkant onder je postvak in “Gepersonaliseerde activiteiten”.
  Gepersonaliseerde
  Daar heb je meerder tabbladen voor gekregen:

  • Alle > dit zijn alle activiteiten op de site waarvoor jij geautoriseerd bent om te zien
  • Mijn > dit zijn al jouw activiteiten
  • Mijn contacten > dit zijn alle activiteiten van jouw contacten
  • Mijn groepen > dit zijn alle activiteiten van de groepen waar jij lid van ben
  • Gepersonaliseerd > dit zijn alle activiteiten waarvan jij hebt aangeven hiervan via de site op de hoogte gehouden te willen worden

  Alle site activiteit

  Profielvelden

  Vanaf nu is het ook mogelijk voor deelsite beheerders om op standaard optionle profielvelden van Pleio hoofdniveau als verplichte velden op te nemen in de deelsite profielen van de gebruiker! Hier vind je meer informatie voor het aanpassen en uitbreiden van de profielvelden.

  Proefiel
  Piwik als alternatief voor Google Analytics

  Op dit moment maken we binnen Pleio gebruik van Google Analytics omdat deze onder de cookiewet valt zijn we opzoek naar een alternatief.
  Als alternatief wordt door internetjuristen daarom (open source) Netrex hosted Piwik analytics-software aanbevolen.

  We gaan met Piwik aan de slag en hopen dat deze ervaring positief zal zijn zodat we over enkele maanden volledig over kunnen gaan naar Piwik en afscheid kunnen nemen van Google Analytics.
  Wil jij ook Piwik op je deelsite? Neem dan even contact op met admin@pleio.nl ondervermelding van Piwik.


  Zo blijft Pleio zich ook in 2013 ontwikkelen. Heb je een functionele wens of wil je investeren in Pleio met geld of je kennis en expertise? Klik dan links in het scherm op HELPDESK of ga naar de groep Innovatie Pleio, je mag natuurlijk ook een e-mail struren naar admin@pleio.nl.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers