Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 26

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 5311
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2699 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Handig: een wiki opslaan als pdf

  Vanaf nu is het mogelijk om een wikipagina om te zetten naar een pdf-bestand, zodat je de pagina kunt downloaden, opslaan en eventueel printen. Daarbij kun je aangeven of je alleen de hoofdpagina wilt converteren of ook de subpagina’s.

  Wie mag een wikipagina verwijderen?

  Als eigenaar van een wiki wil je dat anderen kunnen meeschrijven aan je tekst, maar misschien wil je niet dat ze de pagina’s ook kunnen verwijderen. Vanaf nu kun je instellen of je medeschrijvers ook de pagina kunnen verwijderen.

  Tekst toevoegen als je iemand uitnodigt voor een groep

  Nadat je een groep hebt geopend, wil je mensen uitnodigen om met je samen te werken. Dat kon al. Maar Pleio bied vanaf vandaag ook de mogelijkheid om een persoonlijke tekst aan de uitnodiging toe te voegen, zodat je kunt uitleggen waar het over gaat.

  Voor deelsites: bepalen op welke pagina gebruikers beginnen

  Nadat je je hebt ingelogd op Pleio, kom je als gebruiker standaard op je dashboard terecht. Maar bij een deelsite is dat niet altijd het meest logisch. Daarom kunnen deelsitemanagers vanaf nu instellen waar gebruikers terechtkomen na het inloggen.

  Daarvoor is een nieuwe plugin beschikbaar, genaamd "login redirector”. Als deelsitemanager kun je het volgende instellen:

  1. Wat de startpagina is waar gebruikers terecht komen als ze voor het eerst op de deelsite komen;
  2. Wat de pagina is waar ze terechtkomen als ze inloggen op de deelsite;
  3. Waar een specifieke gebruiker terechtkomt.


  Je vindt deze plugin onder Beheer > Plugin beheer.

  Daarnaast heb je de mogelijkheid om een willekeurige url te kiezen, waardoor het voor de deeliste beheerders ook mogelijk is in een specifieke groep terecht te komen.

  Uitnodigen van je netwerk met de contactenkiezer

  Terug van weggeweest: vanaf nu kun je weer leden voor een groep selecteren uit je contactenlijst. Als je ‘m niet gemist hebt, kun je dit bericht negeren ;-)


  En zo blijft Pleio zich ontwikkelen. Heb je een functionele wens of wil je investeren in Pleio met geld of je kennis en expertise? Klik dan links in het scherm op HELPDESK!  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers