Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Verslag van de bestuurdersconferentie van Pleio

Verslag van de bestuurdersconferentie van Pleio

Op 14 december vond de bestuurdersconferentie van...
Bestuurdersconferentie Pleio

Bestuurdersconferentie Pleio

De bestuurdersconferentie van Pleio zal...
Wij van Pleio

Wij van Pleio

Pleio is van ons allemaal. Dat moet ook zo...
Pleio wordt je online werkomgeving

Pleio wordt je online werkomgeving

Bij Pleio stellen we de gebruiker centraal. We...

iBestuur: Bestuurdersconferentie over de toekomst van Pleio

  Davied van Berlo
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 431
  Door Davied van Berlo 2039 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Noem het een intranet voor de overheid. Een platform voor de publieke zaak. Een online vergadercentrum of dossierkast. Pleio verbindt de overheid met zichzelf en met de buitenwereld. Er kan echter zo veel meer mee. Hoe ziet de toekomst van Pleio eruit? En wie stuurt Pleio naar die toekomst? Die vragen staan 25 april op de agenda bij de bestuurdersconferentie van Pleio. Welke iBestuurders schuiven aan?
   
  Pleio bestaat ruim twee jaar en wordt actief gebruikt binnen en tussen overheidsorganisaties en naar buiten toe. Dat er behoefte is aan een platform voor overheidsbrede samenwerking en kennisuitwisseling is duidelijk. De mogelijkheden zijn echter veel groter. Het potentieel om de werking van de overheid te verbeteren en om te besparen op dubbel werk en ict wordt nog maar nauwelijks benut. Hoe kunnen we meer waarde uit Pleio halen? Daar moeten we het eens over hebben.

  Terugblik
  De afgelopen jaren heeft Pleio zich bewezen als een stabiel en betrouwbaar platform voor de overheid. Het beheer is geregeld en de beschikbaarheid is hoog. Vanuit alle bestuurslagen wordt bijgedragen aan Pleio en voor beveiliging wordt samengewerkt met het CIP. Enkele hoogtepunten over het afgelopen jaar (2012):

  Er blijven echter ook nog enkele vragen liggen, zoals ik hierboven al aangaf. Hoe kunnen we de ontwikkeling van Pleio versnellen, bijvoorbeeld door nieuwe functionaliteiten toe te voegen en de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren? Hoe kunnen we overheidsbreed besparingen realiseren en verbeteringen in dienstverlening? En niet onbelangrijk: hoe gaat de besturing van Pleio eruitzien? Dat is waar het gesprek over moet gaan. Hoe maken we goud van het gouderts dat we met Pleio in handen hebben?

  Bestuurdersconferentie
  Van 23 tot en met 25 april vindt de beurs Overheid & ICT plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de laatste dag is Pleio aanwezig met een "stand", worden er workshops gegeven en van 14 tot 16 uur vindt de bestuurdersconferentie plaats in de VIP-room (met dank aan de beursorganisatie voor het beschikbaar stellen van de ruimte). Onder leiding van een capabele voorzitter zal het gesprek gaan over de volgen de twee vragen:

  1. Hoe kunnen we samen het potentieel van Pleio maximaal benutten?
  Pleio heeft zich bewezen als stabiel en betrouwbaar platform voor de overheid en de cijfers zijn mooi, maar het potentieel van Pleio is nog veel groter. Meer samenwerken, meer voorzieningen delen en (dus) meer besparen. Waar kunnen we Pleio nog meer voor inzetten? Hoe kunnen we samen het potentieel maximaal benutten?

  2. Hoe richten we de besturing van Pleio het beste in?
  Pleio is een platform voor de hele overheid: alle ambtenaren, alle organisaties en alle bestuurslagen. De breedte van die doelgroep moet ook in de besturing van Pleio zichtbaar zijn. Hoe betrekken we die brede doelgroep in de besturing van dit gezamenlijk platform? Welke rol ligt er voor deelnemende organisaties en bestuurders?

  Niemand heeft het antwoord op die vragen, maar we hebben wel allemaal een deel van dat antwoord in handen. De uitdaging zal zijn om die delen bij elkaar te brengen.

  Aanmelden
  In december 2011 vond de eerste bestuurdersconferentie van Pleio plaats (lees het verslag). Voor deze tweede conferentie opnieuw bestuurders bij elkaar te brengen om mee te praten over de toekomst van Pleio.

  Het definitieve programma wordt binnenkort bekend. Aanmelden kan alvast via Pleio (uiteraard) of door een mail te sturen naar davied@dds.nl. Pak jij je aandeel op in Pleio?

   

  Deze blog is gepubliceerd op iBestuur.nl op 20 maart 2013

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers