Pleio

Engels | Nederlands
Een platform voor ondernemende ambtenaren

Een platform voor ondernemende ambtenaren


 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

Architect van je eigen loopbaan..? Mooi gereedschap beschikbaar!

Architect van je eigen loopbaan..? Mooi gereedschap beschikbaar!

Architect van je eigen loopbaan…? Mooi...
Helende soberheid

Helende soberheid

Waarom we beter niets dan iets kunnen doenDe...
BB-column | Drama

BB-column | Drama

Hij lepelde ze zo op, de bijzondere aspecten van...
Voor welke publieke waarden sta jij?

Voor welke publieke waarden sta jij?

Bij het woord "integriteit" denken we snel aan...

Gemeente.nu: 1 Op 3 ambtenaren wil ander werk

  Davied van Berlo
  Door Davied van Berlo in de groep Een platform voor ondernemende ambtenaren 2036 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  De tijd lijkt rijp voor oplossingen die ambtenaren meer mogelijkheid geven om te werken aan hun eigen inzetbaarheid en bij andere organisaties aan de slag te gaan. Lees hieronder het artikel op Gemeente.nu:

   

  1 Op 3 ambtenaren wil ander werk

  Het zou goed zijn als mijn collega's voor de uitgang kiezen, vindt twee derde van de ondervraagden. Een derde van de mensen die werken binnen de publieke sector wil zelf ergens anders aan de slag.

  Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo en Driessen HRM Payroll onder ruim 1000 ambtenaren. De oudere groep werknemers binnen de sector vormen logischerwijs de uitzondering. Van de medewerkers die 55 jaar of ouder zijn, geeft 1op de 5 ondervraagden aan liever wat anders te doen.

  Slechts 5 procent van geënquêteerden heeft het idee dat zijn of haar collega's onvervangbaar zijn. Tegelijkertijd vindt 40 procent van de ondervraagden dat hun talent niet voldoende wordt erkend.

  Mobiliteit
  Bijna twee derde van de groep "heeft een positieve associatie met het woord mobiliteit", staat in het rapport Juiste mens, juiste plek (zie bijlage). "Mobiliteit staat bij deze groep voor beweging van mens en organisatie en het vinden van de juiste mens op de juiste plek als continue proces."

  De fysieke werkplaats wordt zelden genoemd als een van de redenen om te solliciteren. Het belangrijkst is de missie, visie en kernwaarden van de organisatie. De juiste plek heeft dus vooral te maken met de toegevoegde waarde van het werk voor de samenleving.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers