Pleio

Engels | Nederlands

Oldenzaal wil grootschalig zonnepanelenproject

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 291
  Door Marcel Ziemerink 1964 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Oldenzaal wil grootschalig zonnepanelenproject

  Recent heeft de Oldenzaalse gemeenteraad de wens uitgesproken dat er zonnepanelen worden aangebracht op de daken van gemeentelijke gebouwen. D66 wil dit project groter maken door hier ook de inwoners en bedrijven van Oldenzaal bij te betrekken.

  Door inwoners en bedrijven mee te laten doen bij de inkoop van deze zonnepanelen, betalen we allemaal een lagere prijs per paneel omdat we groter inkopen. Hierdoor is het ook veel aantrekkelijker voor particulieren en bedrijven om zonnepanelen aan te schaffen.

  D66 lijsttrekker Yuri Ankoné: ‘Door samen te werken met de stad kunnen we een flinke slag maken op het gebied van duurzaamheid en vele mensen een voordeel bieden. Zonnepanelen zijn een investering, maar wel één die je zeker terugverdient en daarmee zeer de moeite waard.’

  Bij voorkeur ziet D66 dat ook andere gemeentes bij dit project betrokken worden. Hoe groter de inkoop, hoe voordeliger. De installatie van de zonnepanelen kan daarnaast ook nog bijdragen aan de regionale economie en werkgelegenheid. Een voorstel dus met alleen maar voordelen.


  Bron: Site D66 Oldenzaal

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers