Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • MENSKRACHT
 • INDUSTRIETERREIN UTRECHT KRIJGT DOOR HNW ENORME KWALITEITSIMPULS
Menskracht

Menskracht

Inspiratie en ontwikkeling van professionele passie en talent

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Besparen door Het Nieuwe Werken (Deel 1)

Besparen door Het Nieuwe Werken (Deel 1)

De gemeente Katwijk heeft hoge werkplekkosten en...
HNW: hoever zijn de gemeenten?

HNW: hoever zijn de gemeenten?

Over knelpunten, controle en cultuurveranderingen...
Besparen door het Nieuwe Werken !? Deel 2.

Besparen door het Nieuwe Werken !? Deel 2.

“Ruimte” en werkstijlontwikkeling van HNW: "The...

Industrieterrein Utrecht krijgt door HNW enorme kwaliteitsimpuls

  Henk Thielens
  Door Henk Thielens in de groep Menskracht 1963 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  In de media hoor je geluiden dat de hype van HNW bijna voorbij is. Voor een deel zal dat waar zijn, want allerlei bedrijven die er veel geld mee verdienen kunnen hun producten moeilijker slijten en daarom wordt nu ook geroepen dat HNW op zijn retour is. Wat we echter zien is dat HNW 'volwassener' wordt en zich ook in de ruimtelijke- en gebouwontwikkeling een plek begint te verwerven.  Dat komt omdat er veel leegstand is in traditionele gebouwen met een enkelvoudige (kantoor)functie.  Projectontwikkelaars moeten creatiever worden om bestaande ruimte en gebouwen toekomstbestendig te maken. 

  Overheidsorganisaties zouden daarom HNW niet alleen als intern bedrijfsvoeringsconcept moeten hanteren, maar zich ook meer integraal moeten gaan focussen op de vraag wat HNW zou kunnen betekenen om bestaande bouwplannen te innoveren. Door de enorme toename van de digitale verkopen moeten veel traditionele winkels vaak noodgedwongen het 'loodje leggen' en je ziet ook dat er nog meer kantoren komen leeg te staan. HRM kan van uit haar positie binnen de overheid haar strategische rol en expertise waarmaken door procesversnelling te stimuleren en de mogelijkheden van HNW als 'harde innovator' adequaat onder de aandacht te brengen.  Of HRM die rol wel of niet gaat oppakken, om zo toegevoegde waarde te generen, zal nog moeten blijken. Gebeurt dat niet dan zal die rol door ZZP'ers  worden ingevuld.     

  Een voorbeeld hoe je het tij zou kunnen keren zie je in de gemeente Utrecht.  Hier zijn plannen in ontwikkeling om tot herbestemming te komen van het voormalige OPG terrein te Utrecht. Binnen het gebouwencomplex wordt een nieuwe relatie gezocht tussen wonen en werken, aansluitend op ontwikkelingen binnen 'Het Nieuwe Werken'. Door flexibele 'thuiswerkplekken' in de nabijheid van woningen te plaatsen, kunnen de voordelen van het nieuwe werken worden benut en de nadelen gereduceerd. Aan nagenoeg elke behoefte van de gebruiker kan worden voldaan doordat veel werkplekken mobiel zijn uitgevoerd. Men kan door koppeling van elementen en het kiezen van plekken binnen, buiten, in cabines en op het dak zelf de gewenste mate van privacy bereiken.'

  De bouwkundige plannen geven een beeld van wat er mogelijk is en als er innovatieve sociale ondernemers opstaan die zich bewust zijn van de kansen en de mogelijkheden die er zijn dan zal blijken dat HNW toekomstbestendig en springlevend is. 

  Als U een beeld wilt krijgen hoe de plannen er in Utrecht uitzien raad ik aan om de presentatie die hieronder staat te downloaden. Omdat er veel grafische plaatjes in staan kan het wat langer duren voordat U kunt openen.

   

  image

   

   

  Klik hier om de presentatie te downloaden

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers