Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • PERSBERICHT ZOALS DAT 15 FEBRUARI VERSTUURD IS.
Liberaal Maasdriel

Liberaal Maasdriel


 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

Verkiezingsprogramma 2014 - Liberaal Maasdriel

Verkiezingsprogramma 2014 - Liberaal Maasdriel

Liberaal Maasdriel! Maandag 6 februari was de...

Persbericht zoals dat 15 februari verstuurd is.

  Frits van Endhoven
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 47
  Door Frits van Endhoven 2438 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Voorlopig Logo Liberaal Maasdriel

  Liberaal Maasdriel presenteert haar voorlopige logo. Voorlopig, omdat de beweging Liberaal Maasdriel anders (op)gebouwd wordt dan een traditionele politieke partij. Zo zal er mogelijk iemand in de beweging Liberaal Maasdriel zijn of komen die een beter logo ontwerpt. Het logo is natuurlijk niet het meest belangrijk, maar de manier waarop we tot een definitief logo zullen komen, is wel representatief voor de manier waarop we de gehele beweging Liberaal Maasdriel opbouwen.

  Maasdriel is toe aan een beweging die de politiek fundamenteel wil vernieuwen. De oude, gesloten cultuur van politiek bedrijven met de macht in kleine kring, moet doorbroken worden. De ‘gevestigde orde’ zal Liberaal Maasdriel om die reden mogelijk niet toejuichen, maar er moet in politiek Maasdriel iets veranderen (dat hebben het recente verleden en de vele rapporten wel aangetoond). Liberaal Maasdriel is de komende periode dan ook zeer benieuwd naar de reacties. We zijn zelfs voorbereid op niet-inhoudelijke aanvallen (op de man spelen), maar zullen daar niet op reageren. Programmatisch willen we graag iedere discussie, met wie dan ook aan.

  Bij een moderne, vernieuwende beweging, hoort ook een vernieuwende, moderne manier van werken. Liberaal Maasdriel heeft een digitale samenwerkomgeving (on-line vergaderruimte) ingericht op Pleio (https://www.pleio.nl/pg/groups/1866862/liberaal-maasdriel/). Voorzover wij dat kunnen nagaan is dit een noviteit in de (lokale) politiek. Iedere Maasdrielenaar van 16 jaar of ouder kan (als hij zich aanmeldt bij Pleio) meekijken, meedenken, meepraten en meeschrijven (crowdsourcing).

  Nu al maken we gezamenlijk een start, met het in alle transparantie en openheid schrijven van het verkiezingsprogramma voor 2014. Ook voor de communicatie richting de achterban zal naast de traditionele mail en fysieke bijeenkomsten veelvuldig gebruik gemaakt gaan worden van de sociale media (twitter @LiberaalMdriel) en de tool Pleio. Maar natuurlijk kunnen mensen ook op een meer traditionele manier meedoen. We zullen regelmatig bijeenkomsten organiseren voor leden.

  Lid worden (gratis) kan simpelweg door een mail te sturen naar Frits.van.E@hetnet.nl. Alleen als veel mensen uit Maasdriel actief participeren, kan Liberaal Maasdriel echt het verschil gaan maken. 

  Allerlei mensen hebben al hun hulp aangeboden. Er zijn mensen die gaan meeschrijven aan het verkiezingsprogramma, maar er zijn ook mensen die op een andere manier hun hulp aanbieden. Zo is er al een fysieke vergaderlocatie aangeboden en is iemand gestart om alle formele zaken te regelen die nodig zijn om straks in 2014 mee te kunnen doen aan de verkiezingen. Ook hebben we iemand die ons professioneel communicatieadvies geeft. Maar we kunnen nog veel meer hulp gebruiken. Zo zoeken we bijvoorbeeld nog iemand die ons kan helpen met fondsenwerving (sponsoring); immers een verkiezingscampagne vraagt ook investering. 

  We zijn er van overtuigd dat iedereen over kwaliteiten beschikt die Liberaal Maasdriel en daarmee de politiek in Maasdriel een grote stap verder kan brengen, waardoor we afscheid kunnen nemen van alles waarmee we negatief in het nieuws zijn geweest. Velen hebben vanaf de zijlijn commentaar geleverd, Liberaal Maasdriel geeft iedereen de kans om zelf mee te doen. Maasdriel is een mooie gemeente en verdient een nieuwe, moderne, positieve en open manier van politiek bedrijven waarbij de inwoners het echt voor het zeggen hebben. Niet individuele belangen van enkele machthebbers en hun vriendjes moeten gediend worden, maar het algemeen belang dient voorop te staan.

  Liberaal Maasdriel zal niet alleen in woord maar ook in daad laten zien dat het anders kan en moet in de politiek. Liberaal Maasdriel is een solide alternatief voor de kiezer. 

  We hebben de kritische inwoner van Maasdriel hard nodig!

  Wie zoeken we?

  Iedereen van 16 jaar of ouder die de uitgangspunten van Liberaal Maasdriel onderschrijft en niet langer aan de zijlijn wil staan.

  Liberaal Maasdriel bedrijft fatsoenlijke politiek vanuit liberale beginselen. We zijn wars van cliëntelisme, dorpisme, eigenbelang en nepotisme in de politiek.

  Speerpunten (kaders) zijn:

  1. De gemeente moet het huishoudboekje op orde hebben zonder daarvoor lastenverzwaring (belastingverhoging) nodig te hebben.
  2. De minimale voorzieningen in alle kernen (ook de kleine) mogen niet verder verschralen.
  3. De combinatie van het eerste en het tweede punt verlangt van de gemeente dat ze haar eigen organisatie zeer efficiënt inricht en dat ze zich bij alles afvraagt of het wel een kerntaak van de gemeente is (wettelijk minimum). 

  Doe je mee?

  Liberaal Maasdriel

  Frits van Endhoven

  twitter@LiberaalMdriel

  emailFrits.van.E@hetnet.nl 
  tel06 21 896 563

  Ondertitel: Blijf je aan de zijlijn staan of participeer je?

  Zie ook http://bloggers.nl/FritsvanEndhoven/

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers