Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Hoe innovatief is de overheid? Volgens mij is die...
Ecosysteem en "applicatiewinkel" voor Pleio

Ecosysteem en "applicatiewinkel" voor Pleio

Pleio biedt gebruikers een groot aantal...
Waar is Pleio zoal mee bezig?

Waar is Pleio zoal mee bezig?

Vorige week donderdag is Pleio officieel geopend,...
Pleio gaat op 11/12 mei over naar de nieuwe versie

Pleio gaat op 11/12 mei over naar de nieuwe versie

In het weekend van 14 april zou Pleio de overgang...

Alles op een rij: informatie over Pleio

  Davied van Berlo
  Door Davied van Berlo in de groep Werkgroep Pleio 1937 dagen geleden Reacties (26)

   5/5 Sterren (2)

  Verzameling van links naar informatie over Pleio. De komende tijd wordt deze opsomming aangevuld!

  Niet alle informatie is even actueel. Er wordt een poging gedaan om nieuwe informatiepagina's over Pleio op te stellen.

   

  Introductie

  Noem het een intranet voor de overheid. Een platform voor de publieke zaak. Een online vergadercentrum of dossierkast. Pleio verbindt de overheid met zichzelf en met de buitenwereld. Bron

   

  Spelregels

   

   Organisatie

   

  Financiering

   

  Communicatie

   

  Professionalisering

   

  Andere aspecten

   

  Anderen over Pleio

   

  Pleio in getallen

  • Gebruikers: 374.620
  • Groep: 9559
  • Deelsites: 689

   

   

  Op de hoogte blijven

   

   

   

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Wilbert Schermer Voest
    Wilbert Schermer Voest 1887 dagen geleden

    Thx ! Jaarverslag/begroting laat nog eens (over)duidelijk zien hoe klein Pleio nog eigenlijk is. Dit gekoppeld aan de erg beperkte effectieve gebruikswaarde binnen de overheid (zeker binnen EZ) maakt het pijnlijk duideliik, dat het nu echt tijd wordt voor een andere aanpak !   

      

    • Davied van Berlo
     Davied van Berlo 1889 dagen geleden

     Zie de tweede blog na deze.

     • Wilbert Schermer Voest
      Wilbert Schermer Voest 1889 dagen geleden

      Ik ben erg benieuwd of het Pleio financieel jaarverslag 2012 (inclusief kasciecontrole !) al klaar is !?

      • Wilbert Schermer Voest
       Wilbert Schermer Voest 1923 dagen geleden

       Kom op Davied: Alle vrijwillersorganisaties die ik ken - en waar veel minder geld in om gaat - zijn in staat om voor hun leden een financieel jaarverslag (inclusief kascie controle !) op tijd op te leveren. Het is niet het meest 'leuke' werk, maar bitter noodzakelijk om het vertrouwen in de organisatie (i.c. Pleio) te behouden. Is ook een zaak van de goede prioritetien in je werk stellen !

       • Davied van Berlo
        Davied van Berlo 1923 dagen geleden

        @Gerrit Ik denk niet dat iemand temidden van deze discussie nog gaat reageren op mijn blog hierboven, dus dan kunnen we dit gesprek net zo goed voortzetten ;-)

        De uitdaging waar we al vanaf het begin mee worstelen is juist dat erniet veel ambtenaren tijd steken in Pleio. Er wordt enorm veel gebruik van gemaakt (in eigen deelsites en groepen), maar slechts weinig mensen dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering van de gezamenlijke voorziening.

        Een voorbeeld is het inzichtelijk maken van wat er nu gebeurt op Pleio en het opzetten van een goede introductiepagina waar je achtergrondinformatie kunt vinden over Pleio. Dat is wat jij mist en dat is wat wat ik ook mis. Daarvoor zoek ik dus nog steeds een vrijwilliger.

        Het is het aloude commons-probleem: velen willen het gebruiken, weinigen willen bijdragen. Mijn tijd zit dus vooral in het vergroten van die basis en het verbinden met bestaande organisaties en initiatieven (naast mijn gewone werk natuurlijk). Wie kan wat bijdragen? Wij hebben jouw budgetten niet immers.

        De tijd die we beschikbaar hebben is vooral besteed aan het zoeken naar die samenwerkingsverbanden en natuurlijk het in de lucht houden van Pleio, de beveiliging, het vinden van sponsors, de helpdesk, etc. Kortom, de basis staat, voor verdere verbeteringen zoeken we mensen die mee willen doen.

        In principe is alle informatie rond Pleio openbaar, alleen komen we er niet altijd aan toe om alles openbaar te maken. Dat lijkt me een herkenbaar probleem. Maar wat hierboven staat lijkt me al heel wat (en de andere blogs in deze groep). Dit is waar we mee bezig zijn. Wat had je nog meer verwacht dan?

        Hoe dan ook, ik ben blij dat je interesse hebt in wat er gebeurt bij Pleio. Dat toont betrokkenheid (ik neem niet aan dat je bij elke overheidssite op de deur bonst). Het feit dat je betrokken bent bij het Pleio-initiatief is een goede basis om tot elkaar te komen!

        • Gerrit Berkouwer
         Gerrit Berkouwer 1924 dagen geleden

         @davied Ik dacht eerlijk gezegd dat het einde van deze thread wel in zicht was, maar alla, je vraagt om wat uitleg :-).
         Mijn interesse was in deze thread toch al redelijk duidelijk dacht ik? Dus even terug naar waar deze blog over gaat: 'Alles op een rij, informatie over Pleio'.
         De vraag van Wilbert over Jaarverslag en kosten-overzicht wekten mijn interesse. Die gaan over transparantie, openheid, eerlijkheid. Er gaat blijkbaar 100.000 euro rond, want dat heeft Pleio per jaar nodig volgens jou (Davied: 'De kosten van Pleio bedragen ongeveer 100.000 euro per jaar voor hosting, beveiliging en updates'). Jij antwoord daarna op de vraag van Wilbert 'Wat is er in 2012 aan donaties/inkomsten binnengekomen?' het volgende: (Davied:) 'Het bedrag dat we nodig hadden'.

         Dit alles wekt vooralsnog gewoon mijn persoonlijke interesse. Ik zou het open en transparant van Pleio vinden als iedereen deze uitgaven en daarnaast de inkomsten gewoon in het Jaarverslag terug kon lezen. Een Jaarverslag dat er volgens de stichtings-voorwaarden al zou moeten zijn op dit moment. Maar het lijkt nog niet beschikbaar online. Wellicht wel deels in jouw hoofd/archief (Davied: 'de stand van zaken zal ik komende week opduikelen'). Ik denk dan: 'waar is de penningmeester en kascommissie?' Het lukt mij sowieso niet om ergens te vinden uit welke (minimaal 5, maximaal 15) leden het Bestuur op dit moment bestaat, dat zal mijn fout zijn (link altijd welkom :-)). Ik hoop het Jaarverslag binnenkort te kunnen lezen.

         Ik kan Pleio verder niet goed inschatten helaas, omdat er zo goed als niets openbaar gebeurt. Nauwelijks discussies, niet veel actief openbare groepen en een interface die in het openbare gedeelte voornamelijk lege pagina's oplevert. Ook wordt het mij niet duidelijk hoeveel van de accounts dagelijks gebruik maken van Pleio. Ik zie wel dat een account, ook al gebruik je het nooit, gewoon als gebruiker telt, blijkbaar. Maar dat zegt uiteraard niets over effectief en dagelijks echt gebruik.

         Ik zie dat er vele ambtenaren tijd insteken. Het zou nogmaals goed zijn om dan op zijn minst de daadwerkelijke kosten transparant te maken voor de leden van de Pleio-gemeenschap.

         • Davied van Berlo
          Davied van Berlo 1924 dagen geleden

          @Gerrit Jammer. Vanwaar dan je interesse? Waar ligt je betrokkenheid?

          • Gerrit Berkouwer
           Gerrit Berkouwer 1925 dagen geleden

           @davied Nee :-).

           • Davied van Berlo
            Davied van Berlo 1925 dagen geleden

            @Gerrit Goed te horen dat je interesse hebt in Pleio. Zie je mogelijkheden voor samenwerking?

            • Gerrit Berkouwer
             Gerrit Berkouwer 1926 dagen geleden

             @davied Ik ben niet van plan naar een werkgroep te komen. Ik had juist gehoopt en verwacht gewoon online alle relevante info te vinden. Ik ga er van uit dat het Jaarverslag en dus de financien ook op deze pagina terecht komen. Ik ben benieuwd :-).

            Meer ...

            Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers