Pleio

Engels | Nederlands
HNW GGD Amsterdam

HNW GGD Amsterdam

Dé ontmoetingsplaats voor en over Het Nieuwe Werken bij GGD Amsterdam

 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

Is er iets mis met netwerken en onze digitale geletterdheid?

Is er iets mis met netwerken en onze digitale geletterdheid?

Er bestaan geen vaste sleutelposities meer omdat...
Inspiratiesessie 'Wij, de gemeente 2.0' van het A+O fonds Gemeenten
Dienstverlening tot in de huiskamer

Dienstverlening tot in de huiskamer

Steeds meer organisaties omarmen de kansen die...
De openbare, zelfsturende en ondernemende ambtenaar

De openbare, zelfsturende en ondernemende ambtenaar

Hoe ziet de ambtenaar van de toekomst eruit?...

GGD en Werken in de cloud - een revolutionair gesprek

  Jasper Groot
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 242
  Door Jasper Groot in de groep HNW GGD Amsterdam 2675 dagen geleden Reacties (2)

   0/5 Sterren (0)

  Vanmorgen heb ik een erg goed gesprek gehad met I&A (Michel Bos en Timo Bleecke) over 'werken in de cloud' bij de GHOR/GGD. Leuk hoor die commerciële diensten zoals Google Docs, dropbox etc. maar hoe denkt I&A hierover? Kunnen we het zelf beter of is aansluiten bij iets overheidsbreed slimmer - denk aan Pleio. Is Microsoft 365 best of both worlds of is er nog iets veel mooiers voor de toekomst? Ja dat is er - VMware - en I&A heeft hier zeker ideeën over :)

  Er gebeurt nu eigenlijk al best veel op het gebied van infrastructuur en middelen, denk aan ontwikkelingen op gebied van citrix, laptops, iPads, BYOD, wifi - al dan niet in pilots, maar het gebeurt niet onder 1 noemer (waardoor veel GGD'ers hier overigens amper van op de hoogte zijn - vier je successen!). Beleid met een stip op de horizon 'hier willen we naar toe werken' is nodig. 

  Volgens Timo een revolutionair gesprek ;) "De eerste keer in 7 jaar dat we spontaan gebruikers gedreven nadenken over nieuwe innovatieve ICT, ipv dat wij het zelf verzinnen!"

  Kijk, dat is nou ook een mooi gevolg van Het Nieuwe Werken - de volwassen geworden gebruiker die weet wat 'ie wil op ICT gebied.

  Stap 1 is dat Timo gaat aansluiten bij Werkgroep Modern Werkgeverschap/HNW of misschien een aparte themagroep en stap 2 lijkt me aansluiten op Pleio zodat wij I&A goed kunnen voeden met wat wij als gebruikers willen.

  Ik zie een mooie toekomst.

  Wat willen jullie? 

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Peter De Smedt
    Peter De Smedt 2668 dagen geleden

    Hallo Jasper,

    ICT heeft veel te lang de leiding moeten nemen om nieuwe ICT omgevingen te bedenken. Helaas vrees ik dat bij veel I&A afdelingen hierdoor het visionair denken wat minder geworden is. 

    Laat ik vooropstellen dat een nieuwe structuur neerzetten gericht op gebruikers een veel compexere bezigheid is dan een decennium geleden. Maar als we aan ICT'ers gaan vragen welke technologieën we moeten neerzetten is het zeker niet altijd zo dat het gebruikersgemak vooropstaat.  

    Ik propagandeer zeker niet de veelbezongen weg naar de cloud maar van elke mogelijkheid moet de pro en contra's bekeken worden. Nu wil ik graag nog de eerste I&A afdeling tegenkomen dat zichzelf wegbezuinigd voor het betere geheel als men kiest voor de cloud.

    Office 365 en Google apps for business zijn oplossingen. VMWare is ook een oplossing maar een totaal andere. Waarbij je het bij micorsoft en Google hebt over officetoepassingen in de cloud is VMware een technologie om servers te virtualiseren. Iets heel anders dus. 

    Maar ik snap best dat I&A over VMware over begint. Zelfreflexie is leuk maar dan moet er wel baanbehoud zijn..

    Er zijn veel oplossingen voor een betere samenwerking tussen organisaties maar laten dan wel beginnen om een architectuur te bedenken op eisen en wensen van gebruikers. ICT technologie moet altijd volgen en mag niet de leidraad zijn. 

    Sterker nog. ICT is the least of all concerns. Waar het om gaat is om de organisatie op een bepaalde manier te laten werken met de mogelijkheden die een organisatie biedt. 

    Groet,

    Peter De Smedt

     

    • paula van der knaap
     paula van der knaap 2672 dagen geleden

     Hallo Jasper, 

     Wat een inspirerend gesprek met medewerkers van jullie afdeling I & A en fijn dat jullie al concrete acties hebben. Idd een goed voorbeeld van hoe belangrijk kennisdeling en informatie is. Natuurlijk heel leuk dat jullie Pleio willen gebruiken voor kennisuitwisseling en de uitwerking van HNW. Succes verder!

      

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers