Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • TOELICHTING OP DE DOELSTELLINGEN EN DE AANMELDINGSPROCEDURE.
Tijdsplinters: social enterprise voor flexibel werk en diensten

Tijdsplinters: social enterprise voor flexibel werk en diensten


 0/5 Sterren (0)

Toelichting op de doelstellingen en de aanmeldingsprocedure.

  Henk Thielens
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 54
  Door Henk Thielens 1640 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Tijdsplinters wil zich tot social enterprise gaan ontwikkelen om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van flexibele diensten waardoor mensen sociaal-maatschappelijk gaan participeren in de ontwikkeling van vraag en aanbod m.b.t. flexibel werken, incidentele hulp en ondersteuning en het verlenen van diensten.    

  Wat de participanten verbindt is de passie om activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan de ontwikkeling van de social enterprise. Het veronderstelt een bepaalde maatschappelijke betrokkenheid, idealisme, levenservaring en enthousiasme om voortgang en resultaten te bereiken.

  Ieder van ons heeft een andere achtergrond, bepaalde specifieke kennis en ervaring en zal daarom anders redeneren en reageren, misschien ook heel andere conclusies trekken. En dat kan juist tot 'verrijking' leiden als je bewust een open houding kunt aannemen. Dit is nodig omdat we met onze ratio alles toetsen op grond van het eigen referentiekader waardoor alles wat daar niet mee strookt uitgefilterd dreigt te worden en er dan (te) weinig verrijking en doorlopende leerlijnen kunnen zijn.

  Het proces dat we gaan modelleren veronderstelt dat we soms heel creatief nieuwe wegen moeten inslaan en dat we elkaar periodiek ontmoeten om samenwerking een push en inhoud te geven. We dagen elkaar uit om focus te bepalen en geven eerlijke feedback en zullen waar nodig kritisch-constructieve vragen stellen. Dit wel altijd in waardigheid en respect voor de persoon. Al doende leren we zo en boeken we stap voor stap voortgang in het traject. 

  Als groep stel je eisen en je kunt je dus niet vrijblijvend aansluiten. Het adagio is: "wij leveren samen toegevoegde waarde".

  In de werkcontext is ruimte om te leren, zowel voor het individu als de groep in zijn geheel. We zullen naast virtuele contacten, skypen en telefoneren elkaar periodiek ontmoeten en inspireren.

  Lees hieronder de twee kernvragen en beslis dan voor je zelf waarom je eventueel lid wilt worden van dezé groep. 

  Heb je regelmatig tijd en welke inzet, producten en expertise kun je inbrengen als sociaal kapitaal? Wat maakt jouw als persoon, of je aanbod, zo uniek dat anderen graag met je willen samenwerken?

  Als je dus wilt meedoen geef dan een antwoord op de vragen en stuur dan je persoonlijk statement per mail. Ben je nog geen lid van Pleio klik dan hier om te registreren. Op grond van deze informatie en mondeling contact wordt beslist of je lid kunt worden van het kernteam. Je kunt ook vragen om in een proefperiode in de groep te participeren en dan kan na een evaluatie van beide kanten worden beoordeeld of het zinvol is om actief te blijven.

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers