Pleio

Engels | Nederlands

Bloot/Vlees

  Jeroen Bevers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 61
  Door Jeroen Bevers 1494 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Je loopt over straat. Bloot. Je gedachten dwalen af en ineens word je met een ruk aan de riem teruggetrokken. Je baasje gaat naar de slager. Vanavond wordt weer vlees gegeten. Vlees van wie? Met Bloot/Vlees probeer ik de lezer een spiegel voor te houden. Hoe we samenleven, mens en dier, bloot en vlees. Logisch allemaal. Biologisch. Bovendien wordt duidelijk dat de wereld eens in de tijd verandert, vooraf gepaard gaand met duidelijke voortekenen: onrust, natuurrampen, ziekten... Daarna zullen rollen omkeren en ontstaat een nieuw evenwicht. Wie wordt dán het blote dier in de wei of vlees op het bord? Wie heeft dán de broek aan?

  Het boek Bloot/Vlees

  (Als de afbeelding niet meteen zichtbaar is, dan even op icoontje klikken en doorklikken totdat uiteindelijk een afbeelding in beeld komt van de voorkant van het boek Bloot/Vlees.)

  Al jarenlang liep ik met de ideeën voor dit boek rond en hoopte ik het eens te kunnen publiceren. Zelfs tijdens loopbaanoriëntatietraining kwam het ter sprake, maar ik schoof het steeds van me af als onhaalbare kaart. Het uitgeverswereldje ontmoedigde me en ik zou me niet kunnen en willen meten aan de bestaande grote schrijvers van nu. Maar het bleef knagen, dus afgelopen zomervakantie stuurde ik mijn manuscript toch maar eens door naar uitgeverij Boekscout. Zij waren erg lovend over de tekst en het kon wat hen betreft direct door naar de Afdeling Productie. Nu, een paar maanden later is het zover. Vanaf vandaag is mijn boek Bloot/Vlees te bestellen met onderstaande ISB-nummer, maar het gemakkelijkst gewoon zo via deze link:

  http://www.boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=5098

  De doelgroep? Een bonte verzameling van zeer specifiek geïnteresseerden: van jager tot vegetariër, van man tot vrouw, van jong tot oud en van natuurminnend tot natuuromzeilend. Kortom, voor elk wat wils. Daarom en met trots wil ik ook zeker al mijn collegae via deze weg (Pleio) erop attenderen en mijn boekje hier presenteren. Degenen die het al gelezen hebben gaven me terug dat het erg intrigerend geschreven is, vooral door de vele perspectiefwisselingen. Tegelijkertijd pakt het je en laat het je niet meer los. Je wil maar blijven doorlezen en ook als het uit is, blijft het je nog heel lang bij. Dat laatste herken ik zelf ook heel erg. Ik kan geen kippensoep van kuikenbouten meer trekken zonder last van gemengde gevoelens, sinds mijn vriendin de afbeelding maakte voor op de cover. Ik hoop dat iedereen na het lezen van het boek, met dezelfde gemengde gevoelens anders tegen het leven aan gaat kijken en - het belangrijkste - zich daarmee verrijkt voelt!

  Ik hoop dat ik hiermee voldoende nieuwsgierigheid heb opgewekt. Via de website van Uitgevrij Boekscout.nl is het boek te bestellen, waarna het per post wordt opgestuurd. Ik ben erg benieuwd wat iedereen ervan zal vinden.

  auteur:                  Jeroen Bevers 

  aantal pagina’s:      232 

  geïllustreerd:          nee 

  uitvoering/formaat:  paperback 12,5 x20 cm 

  ISBN:                     978-94-022-1096-5 

  Voor meer informatie, mail gerust, dan liefst naar mijn thuismailadres: jebevers@home.nl.

  En kijk ook eens op https://www.facebook.com/BlootVlees. Zelf heb ik erg weinig verstand van Facebook, maar gelukkig helpt mijn oudste dochter hierbij. 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers