Pleio

Engels | Nederlands

samenredzaamheid of de kracht van het sociale netwerk

  Lineke Joanknecht
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 84
  Door Lineke Joanknecht 2642 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Blog Samenredzaamheid of de kracht van het sociale netwerk (2).docx

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Reza
    Reza 2640 dagen geleden

    Samenredzaamheid......voor de Finse bevolking gaat dat op.

    Kracht van het sociale netwerk.......Is Finland fout of Griekenland of diegene die alles coordineert?

     

    Welk belang preveleert? Meedoen met de Euro. Met het 'risisco' dat je moet bloeden voor je broeder. Als Finland beloofd het geld 'terug te storten' in de Euro(gemeenschap) dan valt het nog mee. Maar als Finland een deal sluit uit overwegingen die stoelen op angst om dadelijk misschien geld mis te lopen dan is het minder. Het zal dan ook de 'negatieve krachten' aantrekken. Doen we het met een gevoel van liefde voor Griekenland, Europa en daarmee dus indirect direct Finland dan zal het goed komen. Maar het is nog steeds zo dat geld dingen wakker makt of aanwakkert waardoor het slechter zal gaan.

    Voor de burger is Finland of heel slim of de rest is heel dom? Of bewust dom? Wat is het? De minister van Financien heeft het over die 79 min die 106 is zoveel maar als je dat maal 1.6 doet omdat dat eigenlijk geldt voor het verhaal van 2020 dan komen we er goed uit! We gaan zelfd winst maken....iemand van de PVDA heeft dat gezegd. Maak je geen zorgen. Maar als die zekerheid nu net zo groot is als dat de regering het bedoelt met het terug krijgen dan kunnen we die 'winst' toch nu al gebruiken om minder te bezuinigen in Nederland?

    In Nederland hebben we kinderen die meer motorisch gestoord zijn dan 'vroeger'. Ik had toen nog geen nintendo of playstation. Of ligt het aan het feit dat we geen vak leerkrachten meer hebben? Maar ja dat hedden we vroeger ook niet of wel?

    Meisjes en jongens apart lesgeven? Het was leuk om te lezen dat de Christelijke Besturen Raad daarmee 'experimenteerd'. Een leerkkracht heeft tegenwordig zoveel contact uren, 25 of zo. Maar je moet 40 uur werken. Dus moet je bijzaakjes gaan behappen. Dus zes keer meedoen met een OR vergadering. Maar worden daar de leerlingen beter van?Een aparte bewondering om waar te nemen dat onderwijs eigenlijk wetenschappelijk 'gelijk' is. Dat er onderscheid is tussen meisjes en jongens en dat je daar geen sharia voor nodig hebt. Van grotere borsten of een grotere piemel wordt je niet slimmer. Maar wel als het christelijk of islamitsch of joods onderwijs is. De wiskunde of natuurkunde is toch anders. Joods is het de kaballah. Islamitisch heb je ook een soort van getallenleer en in het christelijke ook. Pythagoras enzo. Nummerlogie. Of houd dat weer verband met Islamitisch Hermetisme? Of Joods Hermetisme? Zou humaan onderwijs meer wetenschappelijk zijn?

    Gescheiden les op zich oké, als de meisjes en jongens maar wel samen mogen spelen en sommige vakken samen doen. Anders wordt de vrouw weer zo ontzetten begeerlijk.....waar je niet mag komen wil je zijn en wat niet mag wil je. Moslims zeggen dan dat de vrouwen beschermd moeten worden omdat de man zich niet in kan houden. De wereld andersom!

    Dus samenredzaamheid of de kracht van de sociale media......het doet er niet zo toe welk van de twee, als de boodschap maar humaan is.

    Een aparte boodschap. Misschien als we de echte waarheid te horen krijgen waarom Finland het wel lukt of dat de andere het Finland laten gelukken, misschien dat het dan terug komt.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers