Pleio

Engels | Nederlands

Van nature zijn alle mensen gelijk – het is de liefde die het verschil maakt…

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 440
  Door Peter Paul J. Doodkorte 1327 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Van nature zijn alle mensen gelijk – het is de liefde die het verschil maakt…

  Diversiteit en inclusie

  Terwijl wij onszelf graag als onbevooroordeeld beschouwen, hebben wij toch al snel onze oordelen over mensen paraat. Op basis van wat we zien, ras, leeftijd, geslacht, religie, seksualiteit of handicap. Dit onderbewuste vooroordeel heeft ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we naar elkaar kijken en met elkaar communiceren. Het kan levens van mensen ingrijpend bepalen of vernietigen. Met “The Love Has No Labels” campagne wordt op indringende wijze geprobeerd onze ogen te openen voor onze vooringenomenheid en vooroordelen en te werken aan een daadwerkelijke verandering. Laat het ook jou helpen na te denken over jouw vooringenomenheid….

  https://peterpauldoodkorte.wordpress.com/2015/03/05/van-nature-zijn-alle-mensen-gelijk-het-is-de-liefde-die-het-verschil-maakt/

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Tello Neckheim
    Tello Neckheim 1317 dagen geleden

    Ik kom nog steeds mensen tegen die beweren niet te discrimineren, maar het volgens mij wel doen. Als ik dan uitleg dat vooral mensen van het Kaukasische ras de neiging hebben om onbewust te discrimineren, wordt dat vaak ontkent. Maar de gediscrimineerde voelt het maar al te goed en zal niet zo snel daarop reageren omdat zij/hij toch wel weet dat het weinig zoden aan de dijk zet. De "zwarte pieten discussie" is daar een voorbeeld van. Volgens mij speelt angst, opvoeding en onkunde een grote rol. Allemaal gewone zaken, waar we allemaal mee te maken hebben. Erg leuke video en actie, toch zal het discriminatie niet doen uitroeien. Daarom blijft het zaak om er steeds weer op terug te komen en het uit te leggen dat we het wel doen. Dan pas kun je het veranderen in jezelf. 

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers