Pleio

Engels | Nederlands

De vergeetput

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 154
  Door Peter Paul J. Doodkorte 1334 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  De vergeetput

  9999 – een actuele documentaire over Belgische criminelen met een psychiatrische achtergrond

  https://peterpauldoodkorte.wordpress.com/2015/03/18/1653/

  Zwakzinnige criminelen kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor hun daden, ze horen niet thuis in een gevangenis, maar dat is wel waar ze vaak eindigen, bij gebrek aan een alternatief. Zonder behandeling en zonder perspectief: hun datum van vrijlating is 31/12/9999. Tijd verliest hier iedere betekenis. 9999 neemt je mee naar de vergeetput van België en kijkt enkele geïnterneerden, verkommerend in de gevangenis van Merksplas, recht in de ogen.

  De Liga voor Mensenrechten is bijzonder trots dat ze de aanzet heeft gegeven voor deze ingrijpende documentaire “9999”, die het verhaal vertelt van 5 geïnterneerden in de gevangenis van Merksplas.

  Wilfried noemt zichzelf ‘koning Eénoog in het land der blinden’. Dit land ligt in de gevangenis van Merksplas, de blinden zijn de andere geïnterneerden die er verblijven zonder enige behandeling. In België worden geesteszieke misdadigers niet verantwoordelijk geacht voor hun daden, ze worden afgezonderd van de samenleving. Hun misdaden gaan van het in brand steken van een fiets tot moord. De datum van invrijheidstelling op hun dossier is 31/12/9999.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers