Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • HIDDO HUITZING
 • ‘WHY TECHNOLOGY HASN’T REVOLUTIONIZED POLITICS, BUT HOW IT CAN GIVE A LITTLE HELP TO OUR FRIENDS’

‘Why technology hasn’t revolutionized politics, but how it can give a little help to our friends’

  Hiddo Huitzing
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 54
  Door Hiddo Huitzing 2602 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Op 10 juni 2011 was professor Archon Fung van de  Harvard John F. Kennedy School of Government te gast voor een lezing bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

  Archon Fung is een Amerikaanse wetenschapper die zich bezig houdt met de invloed van transparantie, civic participation en public deliberation op publiek en privaat bestuur en beleid. Zijn boeken ‘Empowered Participation: Reinventing Urban Democracy’ en ‘Full Disclosure: the perils and promises of transparancy’ waren een inspiratiebron voor het PBL bij het eerste Signalenrapport ‘De energieke samenleving

  Tijdens zijn lezing ging prof. Fung ging in op de vraag waarom de digitale revolutie wel het commerciële leven, het sociale leven en de verspreiding en productie van kennis revolutionair heeft veranderd, maar niet het politieke leven. De politieke ‘killer app’, die het politieke proces voorgoed verandert, bestaat (nog) niet, in dit verhaal wordt gezocht naar de redenen daarachter. Er wordt afgesloten met een positieve noot, er zijn drie manieren waarop technologie de maatschappelijke betrokkenheid en politieke verantwoording wel degelijk kan bevorderen. Voor wie er niet bij kon zijn, de hele lezing, inclusief de reactie van PBL directeur prof. Dr. Maarten Hajer en de discussie is terug te zien op de website van PBL.

  Ook is er eerder op Pleio geschreven over deze lezing, een blog van Mildo van Stade (BZK) & Josta de Hoog (WRR).

   

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Danielle Jansen
    Danielle Jansen 2598 dagen geleden

    leuk om verder in te duiken. Dank dus voor de linken in het artikel; ik weetwat ik deze zondagochtend ga doen :)

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers