Pleio

Engels | Nederlands

My guide to Doe Open! Festival 18 mei Pakhuis de Zwijger

  Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 143
  Door Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat 1259 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Het is festivalseizoen. Keuze is er volop.  Deze wil je niet missen: De eerste editie van het Doe-Open! Festival. Een overheid Open Huizen dag: laatste trends, actuele dragers van het maatschappelijk debat, politici en bestuurders die tellen als het om burgerparticipatie gaat. Kom, zie, luister, vertel en tel je winst uit. Wat mag je niet missen op het Doe-Open! Festival? Mijn hoogtepunten op een rij:

  In de ochtend
  Waarom niet het spits afbijten om 10.00 uur met Evelien Tonkens, hoogleraar bij de UvH? Haar keynote over de montessori-democratie belooft een mooi perspectief te zijn op de spanningen tussen burgerparticipatie en  de lokale politiek. En dan hop naar de Co-Creatie sessie Recht op Participatie. 2 uur om een mooie vraag te verkennen: Op welk probleem zijn buurtrechten een antwoord? Democratie begint bij jezelf. Dit wil je in! de praktijk ervaren. Dit kan in de workshop Civic Education van Netwerk Democratie. Net voor de lunch van 11:30-12:30 uur. In de Kleine Zaal op de 5e etage. Met Anna Kogut en Yvette Jeuken.

  In de middag
  De Keynote van Ronald Plasterk mag je uiteraard niet missen. Ik ben benieuwd over wat hij deze keer gaat onthullen van zijn visie en ambities voor Lokale Democratie en een Open Overheid. Ben jij ook erg benieuwd naar de wijze waarop de Amsterdammers de buurt maken met online platforms? Dan is de workshop MaakdeBuurt een must: Online platforms voor burgerinitiatieven en de lokale democratie.

  ’s Avond
  Ben je ondernemend? En actieve burger? Dan is Buurtcommunities #10 De Ondernemende Burger echt iets voor jou. Hoe organiseren burgerinitiatieven hun financiële onafhankelijkheid? En aan wie leggen ze verantwoording af. Ik ben erbij uiteraard. Met Jelle van der Meer en Marcel Ham van Sociale Vraagstukken @SocialeVraagst. Blijf je voor de naborrel?

  Mellouki Cadat is senior adviseur bij Movisie en als actief burger bij 1001 initiatieven in zijn Indische Buurt. Bovenal is Mellouki online, in alles!

   

  Lees meer

  image
  Programma

  Bekijk hier het volledige programma van het Doe Open! Festival

  https://dezwijger.nl/programma-doe-open-festival

  Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat

  Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat

  Wie ben ik

  Senior adviseur Gebiedsgericht werken.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers