Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Politiek-ambtelijke verhoudingen

Politiek-ambtelijke verhoudingen

Schaduwpolitici, bontkragen en blokkendozen; Een...
't is hier een gekkenhuis

't is hier een gekkenhuis

Ggz van binnenuit ’t is hier een...
Vier jaar Pleio. En nu?

Vier jaar Pleio. En nu?

Davied van Berlo kijkt terug op vier jaar Pleio...
Wie durft er nog ambtenaar te zijn?

Wie durft er nog ambtenaar te zijn?

Woensdag wijdt het televisieprogramma Zembla weer...

Ambtenaren! Een boek over ambtenaren ...

  Davied van Berlo
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 184
  Door Davied van Berlo 1230 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Voorkant van het boekWat ambtenaren doen, doet ertoe. Gedurende de 200 jaar van ons koninkrijk hebben ambtenaren op allerlei manieren bijgedragen aan het Nederland dat we nu kennen. Meestal blijft die rol onzichtbaar, maar voor één keer willen we enkele markante ambtenaren in beeld brengen. Daarom hebben we honderd portretten samengebracht in een boek:

  Ambtenaren!

  200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten

   

  Onze wens met dit boek is om de ontwikkeling van Nederland in beeld te brengen, maar ook om de diversiteit van het ambtelijk werk zichtbaar te maken. Van secretaris-generaal tot trambestuurder, van Den Haag tot Maastricht, van Indonesië tot Suriname en de Antillen en van 1815 tot 2015. Zonder deze ambtenaren zou Nederland er anders uit hebben gezien. Ambtenaren! is een portret van tweehonderd jaar ambtelijk vakmanschap!

   

  Speciale prijs voor ambtenaren!

  Het boek (harde kaft, volledig in kleur) is aan te schaffen voor €15, inclusief verzendkosten. Ambtenaren kunnen het boek echter tot 1 januari 2016 aanschaffen voor de speciale prijs van €9,95!

  Als je er meer dan tien bestelt (bijv. voor relatiegeschenken of kerstcadeaus) kan het nog goedkoper. Het doel is dat we zo veel mogelijk mensen laten zien wat de bijdrage is geweest van ambtenaren aan het Nederland dat we nu kennen.

   

  Meer ambtenarengeschiedenis?

  Dit boek is tot stand gekomen door de bijdragen van tientallen auteurs, onderzoekers, fotografen, etc. We willen graag doorgaan met het verzamelen van verhalen en publicaties over ambtenarengeschiedenis. Wil je ook bijdragen, ga dan naar ambtenarengeschiedenis.pleio.nl!

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers