Pleio

Engels | Nederlands

OIF

  Margarita
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 20
  Door Margarita 2594 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Gisteren een bijeenkomst gehad in stadhuis Lelystad. Dit na een oproep via Yammer. Ik ben er blanco ingegaan zonder enige inhoudelijke kennis over dit festival. De bijeenkomst ging over het OIF (Open Innovation Festival) Dit (overheids)festival is al meerdere jaren landelijk gehouden en meerdere gemeenten doen hieraan mee. Dit jaar wordt het festival gehouden van 28 november t/m 2 december. Keyword, vernieuwing. Die vernieuwing kan helpen om verbindingen te leggen tussen de verschillende gemeenten en het 'delen' onderling. Behalve het verbinden van overheid is het ook de bedoeling om ook verbindingen te sterken  tussen bedrijfsleven en burger. Almere is vorig jaar op het laatste moment aangehaakt. Dit jaar doet Almere vanaf het begin mee.

  Thema’s dit jaar zijn: Duurzaamheid, Sociale Media, De nieuwe ambtenaar, Crisis omgang en Samenwerken
  Aan deze thema’s gaan we dus als groep werken.  Het idee is om deze thema’s te verspreiden over de vijf dagen dat het festival gehouden wordt. Verschillende ideeën over hoe deze dagen ingevuld moeten worden passeren de revue. Wonderbaarlijk hoe sommige mensen maar iets hoeven te horen en dat hun hersens meteen allerlei radars in werkingen zetten en er tal van ideeën opkomen. Ik kan dichten en schrijf veel maar op dat gebied ben ik toch niet zo creabea as ik zelf dacht. Respect.
  Uiteindelijk was de bijeenkomst opgezet om te bespreken hoe we medewerkers enthousiast krijgen om medewerking te verlenen bij het uitwerken van invulling van het festival.  Welke invulling gaat er gegeven worden, wie hebben we daarvoor nodig en welke middelen kunnen we gebruiken om alle communicatie hieromtrent naar buiten te krijgen?

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers