Pleio

Engels | Nederlands

Dogma's en zonderlinge bezwaren

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 141
  Door Peter Paul J. Doodkorte 1214 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Dogma's en zonderlinge bezwaren

  Heeft mijn zieke kind recht op euthanasie?

  Ieder kind dat wilsbekwaam is moet, hoe jong ook, in principe het recht krijgen om bij ondraaglijk en uitzichtloos lijden euthanasie te plegen. Dat zegt kinderarts Eduard Verhagen in deze Dit is de Dag Reportage.

  Klik hier voor documentaire:

  https://peterpauldoodkorte.wordpress.com/2015/07/16/dogmas-en-zonderlinge-bezwaren/

  Na België, waar onlangs wettelijk werd geregeld dat ook heel jonge kinderen euthanasie kunnen krijgen, gaan ook in ons land steeds meer stemmen op de euthanasiewetgeving op dit punt te verruimen. Dit is de Dag Reportage stelt de vraag: Heeft een kind recht op de dood?

  Jong en kanker
  Voor een antwoord op die vraag gaat verslaggever Annemarie van Driel langs bij een goede vriendin van haar: Janneke Kok. Zij heeft van heel dichtbij meegemaakt wat het betekent als een jong kind ernstig ziek wordt. Haar 9-jarige zoon Daan krijgt een agressieve vorm van botkanker.

  In zijn laatste levensfase wordt Janneke geconfronteerd met de ondraaglijke pijn die haar zoon moet doorstaan. Kan het lijden van een kind inderdaad zo groot zijn, dat het zelf om de dood vraagt? En moet je als ouder überhaupt overwegen in te stemmen met zo’n indringend en onomkeerbaar verzoek van een ziek kind?

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers