Pleio

Engels | Nederlands

Lancering vijfdelige reeks van online videocolleges, Challenging Government, over actuele maatschappelijke veranderingen. Schrijf je in en denk, doe en discussieer mee op www.omooc.nl.

  Lydia-José Prinsen
  Door Lydia-José Prinsen 1137 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Lancering vijfdelige reeks van online videocolleges, Challenging Government, over actuele maatschappelijke veranderingen. Schrijf je in en denk, doe en discussieer mee op www.omooc.nl.

  Het huis van Thorbecke is ontworpen in een andere tijd. De vraag is of het vandaag de dag nog werkbaar is. Hoe kunnen we het huis van Thorbecke opnieuw vormgeven, zonder ad hoc-verbouwingen en gammele kruipdoor-sluipdoor constructies? Daarover gaat Botsende bestuurslagen, de eerste van een vijfdelige reeks van online videocolleges, die vanaf maandag 7 september te zien is op www.omooc.nl.

  Botsende bestuurslagen is onderdeel van de omooc Challenging Government. Andere onderwerpen die in deze online reeks aan de orde komen zijn:

  * Dat doen we toch gewoon?! Nieuwe vormen van lokale democratie
  * Kan de overheid maatwerk bieden? Flexibiliteit, regels en routines in de praktijk
  * Big data, beter beleid?
  * Voorbij cijfers naar waarde(n)? Over financiën en verantwoording.

  Elk onderwerp wordt behandeld met een drieslag van videocolleges:
  A) Een reportage uit de praktijk.
  B) Een interview met een expert.
  C) Een videocollege over de bestuurskundige basis en klassiekers.

  Challenging Government is een initiatief van de NHL Hogeschool, de Haagsche Hogeschool, de Vereniging voor OverheidsManagement, Public Cinema en Publiek Denken. Door de online colleges te koppelen aan online discussieplatforms én fysieke bijeenkomsten voor studenten, docenten en professionals, creëren deze partners een leergemeenschap waarin kenniscirculatie plaatsvindt over actuele maatschappelijke veranderingen en de implicaties daarvan voor de overheid en de publieke professional. Doe de komende maanden mee, en ga de uitdagingen met ons aan. In de praktijk. In gesprek met experts. En in confrontatie met de klassiekers. Voor iedereen die werkt voor de overheid, én iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de overheid. Volg onze colleges op www.omooc.nl, en praat, denk en doen mee. Want samen maken we de omslag: van een uitgedaagde overheid naar een uitdagende overheid.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers