Pleio

Engels | Nederlands

Boeken voor Pleio

  Mikis de Winter
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 154
  Door Mikis de Winter 1152 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Mijn boekentips voor Pleio:

  1. Open Gemeenten

  image
  Op 15 september verscheen het boek Open Gemeenten, onder redactie van David Kok en Ewoud de Voogd. Het boek is gratis te downloaden via de website van Frankwatching. In het boek staan vele hoofdstukken die sterk raken aan Ambtenaar2.0, Open Overheid en Pleio, zoals social media, netwerken, experimenteren, webcare, dialoog voeren en stakeholdermanagement. Lees hier een nadere introductie op het boek.

  2. Ambtenaren!

  image
  Isaac Newton schreef het al: “Wij staan op de schouders van reuzen”. Een gevleugelde uitdrukking waaraan ik moest denken toen op 12 juni het boek “Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten” verscheen. Het boek is samengesteld door Jeroen Pepers en Davied van Berlo. De hoofdstukken zijn geschreven door vele auteurs die ieder één of meer portretten voor hun rekening namen. Ik vind het boek prachtig vormgegeven en inhoudelijk zeer de moeite van het lezen waard.

  Ik las het boek vanuit mijn passie voor Open Overheid. De 100 levens van bijzondere ambtenaren laten zich lezen als een beschrijving van de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van 200 jaar koninkrijk. Welke rol speelde ‘Open’ dan in de geschiedenis? Op wiens schouders staat Open Overheid? Lees het antwoord hier.

  3. Om de wereld te redden klik hier

  image

  Nee, dit is geen grap, dit is de boektitel van een boek van de bekende internetcriticus Evgeny Morozov. Ik scheef al even over hem in de blog "Zo open dat het zeer doet", gebaseerd op één van Morozov's hoofdstukken. Voor het broodnodige tegengeluid lees ik altijd even in Morozov.

  Welke boekentips heb bij voor de leden van het Pleio netwerk?

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers