Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • PROGIDEON
 • INSPIREREN MET INSPIRE - TWEEDE KENNISBIJEENKOMST PROGIDEON
ProGideon

ProGideon

Provincies op de Kaart

 0/5 Sterren (0)

Inspireren met INSPIRE - tweede kennisbijeenkomst ProGideon

  Anne Marth Kuilder
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 163
  Door Anne Marth Kuilder in de groep ProGideon 2586 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Op donderdag 15 september vond er de tweede kennisbijeenkomst van ProGideon plaats. De ochtend stond in het teken van het het gebruik van geo-data in de context van INSPIRE.

  Wilbert Kurvers van de provincie Limburg en trekker van INSPIRE, trapte de bijeenkomst af met een presentatie over de stand van zaken rondom INSPIRE en gegevensharmonisatie. Volgens hem gaat het nu echt beginnen met INSPIRE, er vindt een verschuiving van de focus plaats van de techniek naar de inhoud, van een speeltje naar de toepassing.

  Peter van de Pol van Geodan nam het stokje van hem over en vertelde ons over de stand van zaken omtrent de EHS in de INSPIRE context. Hij stelde dat INSPIRE als businesscase niet spannend genoeg is, maar om dat meteen een beetje te relativeren zei hij dat als Henry Ford aan zijn gebruikers had gevraagd wat ze zouden willen hebben, zijn klanten hadden gezegd ‘snellere paarden’. Peter had voor ons ook nog een primeur in petto, we konden een blik werpen op een nieuw ontwikkelde website van Geodan en Royal Haskoning: www.inspireservices.nl. Deze is nu ook online te vinden.

  Johan Meijer kon als medewerker van het Planbureau van de Leefomgeving ons over de ‘INSPIRE geo-data’ vertellen vanuit het gebruikersperspectief. Hij hamerde op het belang van de actualiteit en de betrouwbaarheid van de beschikbare gegevens.

  Annet van der Horn van het NEN gaf ons uitleg over een concreet project waarin datasets van tal van landen binnen de EU geharmoniseerd werden om deze geo-informatie in te zetten voor beter natuurbeheer. Neem eens een kijkje op de website: http://www.nature-sdi.eu/.

  Daarna moesten de provinciemedewerkers uit de luisterstand komen en aan de slag met het invullen van een businesscanvas. Daarmee zochten we gezamenlijk een antwoord op de vraag hoe we met INSPIRE waarde gaan toevoegen en hoe we daarmee mensen aan kunnen haken bij deze ontwikkeling. Het resultaat daarvan vind je onder bestanden.

  We zijn benieuwd naar je reactie op deze ochtend en zien je graag bij de derde kennisbijeenkomst van ProGideon! Dank voor de sprekers die ons wisten te inspireren met INSPIRE!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers