Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Nieuwe functionaliteiten op Pleio, week 41

  Marcel Ziemerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 131
  Door Marcel Ziemerink in de groep Werkgroep Pleio 2564 dagen geleden Reacties (5)

   0/5 Sterren (0)

  Binnen Pleio hebben we deze week twee wijzigingen doorgevoerd die bij velen al lang op het verlanglijstje stonden.
   

  1. Gebruikersnaam wijzigen

  Vanaf vandaag is het ook mogelijk om je gebruikersnaam in Pleio te wijzigen. Je doet dit door naar “Mijn instellingen” onder het kopje “Mijn Pagina” in het menu te gaan. Vervolgens zie je daar staan:     “Wijzig gebruikersnaam”.
   

   

  2. Tags kiezen uit een lijst
  Als je een groep aanmaakt of informatie online zet is het belangrijk dat je daar tags aan toevoegt zodat de informatie beter vindbaar is. Je kunt zelf een tag kiezen, maar vanaf nu kan een beheerder van een groep of deelsite ook een standaard lijst met suggesties maken waar gebruikers vervolgens uit kunnen kiezen. Meer informatie lees je in de plug-in beschrijving.

  Wat is een tag?
  Een tag (Nederlands: etiket) is een (relevant) sleutelwoord of term geassocieerd met, toegewezen aan of opgenomen in een digitaal bestand (zoals afbeeldingen, video, audio). De tag geeft aanvullende informatie over het bestand waaraan het is gekoppeld en maakt zodoende sleutelwoordgebaseerde classificatie en indexering mogelijk.


  3. Uploaden van mappen
  Het is nu mogelijk om een volledige mappenstructuur (bijv. met documenten erin) in één keer naar Pleio te uploaden. Maak een zip-bestand van de bestaande mappenstructuur en kies binnen de gewenste groep vervolgens de knop “zip-bestand uploaden”. De mappenstructuur wordt dan ook binnen Pleio zichtbaar.

  En zo blijft Pleio zich ontwikkelen. Heb je een functionele wens of wil je investeren in Pleio met

  geld of je kennis en expertise? Klik dan links in het scherm op HELPDESK!

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Anne Wijnen
    Anne Wijnen 2502 dagen geleden

    Wij werken niet met .zip maar met .rar bestanden. Is het mogelijk het uploaden van mappen zo aan te passen dat .rar bestanden ook toegestaan zijn?

    • Marcel Ziemerink
     Marcel Ziemerink 2558 dagen geleden

     @Kees, allereerst neem ik je aanbod heel graag aan om mee te denken en Pleio daar war het kan te verbeteren.
     De profiel velden is iets waar we weldegelijk goed en lang over hebben nagedacht maar staat in mijn ogen even los van de vraag van @Danielle, gebruikersnaam is alleen te wijzigen op Pleio hoofdniveau dus niet binnen het profiel van een deelsite.
     Wat betreft de profielvelden is het zo dat we op Pleio hoofdniveau profiel veld 1, 2, 3, 4, hebben. Profiel veld 1 en 2 zijn verplichte velden. Vervolgens wil jij als deelsite beheerder nog aanvullende informatie, profielveld 5, 6, 7, etc. Je geeft aan welke van deze velden verplicht zijn. De gebruiker bepaald welke profiel velden voor wie zichtbaar zijn. Profiel velden 5, 6, 7 zijn dan ook alleen zichtbaar binnen desbetreffende deelsite.
     Als er verplichte profiel velden binnen een deelsite zijn en ik heb al een account op Pleio, meld me aan bij de deelsite wordt er alsnog gevraagd de aanvullende velden te vullen.

     • Kees Meesters
      Kees Meesters 2558 dagen geleden

      @Marcel: de vraag van Danielle (en uiteraard jouw antwoord daarop) ligt in het verlengde met wat ik gisteren aan een groep (nieuwe) gebruikers heb uitgelegd over overerving in Pleio. Ook wij hebben een deelsite (subdomein) en hebben dus ogenschijnlijk twee "personen", die ik gemakshalve in de "Pleio-buitenwereld" en onze "interne Pleio-omgeving" heb onderverdeeld.

      Je profiel wordt op het hoogste niveau aangemaakt: Pleio-buitenwereld. Daarmee heb je nu (in ons geval) ineens twee niveaus waarop je zaken kunt regelen: de beide werkomgevingen. En dus heb je een huis met minimaal twee etages gekregen, die je elk een andere inhoud kunt geven.

      Het tweede gevolg hiervan is de reikwijdte van "voor alle Pleio-gebruikers". Op subdomeinniveau staat deze groep wel genoemd, maar wordt door de rechtenstructuur van het subdomein direct ingeperkt tot "alle Pleio-gebruikers die tevens toegang tot dit subdomein hebben". Blijft verwarring geven dus ik bied me aan om mee te zoeken naar een structurele oplossing van deze spraakverwarring.

      • Marcel Ziemerink
       Marcel Ziemerink 2559 dagen geleden

       @Danielle, waar doel je op? Wijzigen van je gebruikersnaam kan inderdaad alleen op pleio hoofdniveau!

       • Delta
        Delta 2559 dagen geleden

        Klopt het dat je als gebruiker dit niet op een deelsite kunt doen maar alleen op pleio.nl?

       Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers