Pleio

Engels | Nederlands

Terug naar huis

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 61
  Door Peter Paul J. Doodkorte 1081 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Terug naar huis

  De kritische documentaire ‘Terug naar huis’ geeft een inkijk in een nieuwe vorm van zorg aan jongeren met een psychische stoornis, vanuit de visie dat zij beter thuis behandeling kunnen krijgen.

  Voor video klik hier: https://peterpauldoodkorte.wordpress.com/2015/10/27/terug-naar-huis/

  Tanja is 16 jaar en tijdens een crisis opgenomen bij centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Jutters. Na negen maanden gaat ze terug naar huis, alhoewel ze niet is uitbehandeld. De spanningen in het gezin lopen enorm op: Tanja’s ouders willen haar graag helpen, maar het valt ze zwaar. Als Tanja vertelt dat ze weer stemmen in haar hoofd hoort, zijn haar ouders de wanhoop nabij.

  U kunt ‘Terug naar huis’ zien op maandag 2 november om 20.30 uur op NPO 2 of via Uitzending Gemist.

  Clip van de documentaire over jongeren met ernstige psychische problemen. Eén op de vijf jongeren van 13 tot en met 17 jaar ervaart ernstige psychische problemen.

  Ongeveer elf procent van de jongeren heeft professionele hulp nodig. Tanja is 16 jaar is tijdens een crisis opgenomen bij Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Jutters. Na negen maanden gaat ze terug naar huis, alhoewel ze niet is uitbehandeld. Volgens huidige inzichten is behandeling thuis het beste voor jongeren met een psychische stoornis. Als Tanja weer thuis woont, lopen de spanningen in het gezin enorm op.

  Regie: Marlou van den Berge © Paul de Bont Producties

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers