Pleio

Engels | Nederlands

Symposium Webcare bij de Overheid

  Theo Zijderveld
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 96
  Door Theo Zijderveld 2551 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Wat?

  Op donderdag 24 november organiseert het programma Digitale Dienstverlening in samenwerking met de uitvoerende diensten van het ministerie van EL&I het symposium 'Webcare bij de overheid'.

  Waarom?

  Burgers en ondernemers verwachten steeds meer dat ze hun zaken met de overheid online knnen regelen. Daarom is de laatste jaren veel overheidsdienstverlening ook via internet beschikbaar gekomen. Ontevredenheid over deze dienstverlening wordt door ondernemers steeds vaker gedeeld via social media. Steeds meer organisaties zetten webcareteams op om hun klanten ook op social networks van dienst te kunnen zijn. Webcare is het online luisteren naar en het beantwoorden van vragen van je doelgroep via deze kanalen.

  Nog veel overheidsorganisaties staan huiverig tegenover het inzetten van social media. De inzet van social media voor de dienstverlening heeft namelijk nogal wat communicatieve, organisatorische, financiële en juridische consequenties. Hoe ga je daarmee om? Wat moet je allemaal regelen? Dat zijn vragen die op het symposium uitgebreid aan de orde komen.

  Met experts vanuit overheid en bedrijfsleven duiden we de huidige ontwikkelingen op het gebied van social media, bespreken we een aantal best practices en discussi‘ren we over zaken waar je tegenaan kunt lopen bij de inzet van webcare.

  Hoe laat en waar?

  Het symposium vindt plaats op donderdag 24 november van 13:30-17:00 in het auditorium van NL EVD gebouw op de Juliana van Stolberglaan 148 in Den Haag.

  Aanmelden

  Je kunt je via http://webcare-overheid.eventbrite.com aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

  PS Tijdens dit symposium wordt het eerste exemplaar van 'Webcare dat doe je zo!' uitgereikt, met een voorwoord van Maarten Hillenaar, Rijks-CIO. Er ligt voor jou ook een exemplaar klaar!

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • lokenberg
    lokenberg 2551 dagen geleden

    op Yammer een mooie discussie gehad over dit onderwerp, wat er toe geleid heeft dat een aantal gebruikers op 8 november in Utrecht bij elkaar komen om over dit onderwerp te praten.

    interesse?

    Bart Groen van de provincie utrecht weet hier meer van.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers