Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • MENSKRACHT
 • MASTERCLASS ANDERS LEREN KERKRADE TIJDENS VNG VOORJAARSCONGRES.
Menskracht

Menskracht

Inspiratie en ontwikkeling van professionele passie en talent

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Anders Leren?! Waar doen we het voor?

Anders Leren?! Waar doen we het voor?

“Anders leren?!”  Waar doen we het voor?  De...

Masterclass Anders Leren Kerkrade tijdens VNG voorjaarscongres.

  Henk Thielens
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 291
  Door Henk Thielens in de groep Menskracht 1053 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  De VNG heeft de gemeente Kerkrade en Universiteit Maastricht gevraagd om tijdens het VNG-congres in januari in een Masterclass aandacht te besteden aan het project Anders Leren. Wil je er meer informatie en/of er aan deelnemen?

  Klik hier

  Overzicht workshops.

  Masterclass Anders leren en flexibele medewerkers in Kerkrade.

   Taakvariatie is een belangrijke aanjager van informeel werkplekleren en leidt tot duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En niet zoals eerder werd verondersteld traditioneel opleiden en trainen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht. De Universiteit van Maastricht heeft bij de gemeente Kerkrade onderzoek gedaan naar Werkend leren. Uit het onderzoek blijkt dat hoe meer informeel leren plaatsvindt, hoe groter de inzetbaarheid, ongeacht de leeftijd. Een meer dynamische manier om mensen in te zetten ligt dus voor de hand. Dit is mogelijk door wisselende tijdelijke taakbelastingen, jobruil en duojobs. Dr. Simon Beausaert, assistent professor aan de Universiteit van Maastricht, deelt de bevindingen uit het onderzoek naar Werkend leren bij de gemeente Kerkrade. Gemeentesecretaris Harry Coumans zal aangeven hoe Kerkrade de resultaten van het onderzoek gebruikt onder het motto "Anders leren".  Kerkrade heeft gekozen voor een bottom-up aanpak om zo intrinsieke motivatie en zelfsturing te stimuleren. En daarmee wordt impliciet via co-creatie aan organische verandering ruimte gegeven.

  De gemeente Kerkrade maakt dankbaar gebruik in het pilotproject van de software van Pleio via de deelsite Kans.pleio.nl  Samen met Schakel b.v. is een nieuw concept ontwikkeld van informatiemakelen om procesversnelling, kennisdelen en meer verbinding tot stand te brengen.

  Henk Thielens

  Henk Thielens

  Moderator van de groep Menskracht op Pleio en de website Joboriëntatie en carrière.
  Wie ben ik

  Als HRD specialist lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen via informeel leren zodat ze adequaat dealen met veranderende omstandigheden en nieuwe (taak)uitdagingen. 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers