Pleio

Engels | Nederlands
Zorgen Ouderkerkerplas

Zorgen Ouderkerkerplas


 5/5 Sterren (1)

A.s. Dinsdag 2 feb 19.30 uur (inloop 19 uur) gemeenteplannen mega-events Ouderkerkerplas

  Zorgen Ouderkerkerplas
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 46
  Door Zorgen Ouderkerkerplas in de groep Zorgen Ouderkerkerplas 1015 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Beste dorpsgenoten en andere belanghebbenden,

  Graag wijzen wij u erop dat:

  Morgen, dinsdag 2 feb. 2016 om 19.00 uur (inloop, start 19.30 uur) in de Amstelkerk (Kerkstraat, Ouderkerk a.d. Amstel) de info-bijeenkomst is voor bewoners van Ouderkerk ad Amstel over het plan van gebiedsbeheerder Groengebied Amstelland en onze gemeente om mega-events zoals Cirque-du-Soleil en dance-events naar de Ouderkerkerplas te halen.
  (Groengebied Amstelland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Amstelveen, Amsterdam, Ouder-Amstel en Diemen.)


  Stelt u prijs op rust in het dorp en in de natuur aan de plas? Zorg dan dat u er bij bent! Aanmelden kan per email bij ron.keesom@ouder-amstel.nl.

  De bijeenkomst gaat over het feit dat Groengebied Amstelland en de gemeente het bestemmingsplan van de Ouderkerkerplas willen wijzigen om het gebied in de nabije toekomst te verhuren aan grootschalige evenementen die dagelijks meer dan 2000 bezoekers trekken, waaronder Cirque du Soleil (tien weken per twee jaar), dance-events, en andere festivals.


  De gemeente is als vergunningverlener verplicht om bewoners hierover te informeren, vandaar de bijeenkomst. Zover wij weten, gaat het de voorstanders om de inkomsten die dit oplevert, en om de Ouderkerkplas meer 'op de kaart te zetten' in de regio. Wij vragen ons af wie hier baat bij heeft? Ook vragen wij ons af: wie betaalt de prijs? Dorpsbewoners, flora en fauna?


  Op de website van Groengebied Amstelland leest u over hun doelstellingen. Natuurbehoud staat op nummer 1, hetgeen inconsistent lijkt met deze plannen (zie: http://www.groengebied-amstelland.nl/content/content.asp…)


  Wij maken ons zorgen om de plannen en verwachten dat die geluids-, verkeers-, afval-, licht- en parkeeroverlast gaan veroorzaken voor dorpsbewoners en natuurgenieters en een verstoring van de rust in het gebied, de ecosystemen en de natuur (in het bijzonder vogels (waaronder beschermde soorten), vogelbroedplaatsen en inheemse plantensoorten).

  Wij hebben begrepen dat bijvoorbeeld voor Cirque du Soleil een terrein ter grootte van vier voetbalvelden nodig is dat (deels?) moet worden gerooid (bomen gekapt), verhard en geasfalteerd.


  Details over die kwetsbare natuur vindt u - ironisch genoeg - bijvoorbeeld op de eigen website van Groengebied Amstelland:
  http://www.groengebied-amstelland.nl/v_…/print_gebieden.asp…
  En op de website van Beschermers Amstelland: http://www.beschermersamstelland.nl/?page_id=18

  Als bewoners kunnen wij deze plannen hopelijk tegenhouden door druk uit te oefenen op de bestuurders en politici. Door morgen in grote getale aanwezig te zijn, door ons netwerk te mobiliseren, door een brief te sturen aan de burgemeester (Mieke Blankers-Kasbergen) en wethouder milieu Jacqueline de Maa (GroenLinks) en door in de toekomst, als het nodig is, een petitie te tekenen.

  KORTOM: WAT KUNT U NU DOEN?
  1- Kom dinsdag 2 feb 2016 om 19.00 uur (inloop, start 19.30 uur) naar de bijeenkomst.

  2- Stuur deze post z.s.m. door aan alle belanghebbenden in uw netwerk (vrienden/familie/bekenden in het dorp of daarbuiten).

  3- Stuur een email waarin u uw zorgen uit aan de burgemeester (gemeente@ouder-amstel.nl, t.a.v. Mieke Blankers-Karsbergen), cc aan wethouder Jacqueline de Maa (GroenLinks), email j.demaa@ouder-amstel.nl.

  4- Lees desgewenst de documenten die de bewijsvoering zijn van onze zorgen. U vindt ze in het menu rechts onder 'GROUP FILES' of (bij Nederlandstalig menu 'BESTANDEN'.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers