Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Gek op Sophie

Gek op Sophie

“Doe eens goed gek.” Zo heet de Belgische...
De tralies van vooroordelen en kleingeestigheid

De tralies van vooroordelen en kleingeestigheid

Het grootste vooroordeel is je daarvan vrij te...
Fucking sokken

Fucking sokken

Fucking sokken is een filmische bewerking van het...
Ben ik nou gek?

Ben ik nou gek?

  Nooit eens een depressie? Zeg, voel...

We worden allemaal gek geboren

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 208
  Door Peter Paul J. Doodkorte 983 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  We worden allemaal gek geboren

  In Te Gek zie je 2 mensen. Gevolgd tijdens alledaagse beslommeringen. Kun jij zien wie cliënt is? Een docu over vooroordelen en je leven oppakken.

   

  De documentaire ‘Te Gek’ draait om 2 mensen die elkaar, niet per toeval, tegenkomen in het leven. De één is maatje, de ander heeft een psychiatrisch verleden, ze worden aan elkaar gekoppeld. Beide worden gevolgd tijdens hun alledaagse beslommeringen, soms samen, soms alleen. De documentaire vertelt over hun leven, over hoe ze in de samenleving staan, waar ze tegen aan lopen enz. je hoort beide vertellen, ervaringen delen, de dag bespreken, steeds krijgt de kijker een stuk meer persoonlijkheid te zien, zonder dat ze exact weten wie de cliënt is en wie het maatje. Pas in de laatste minuten zal dit duidelijk uitgesproken worden of naar voren komen.

   

  Voor trailer klik hier: https://verruimdehorizon.wordpress.com/2016/03/04/we-worden-allemaal-gek-geboren/

   

  Doel

  Het doel van de documentaire is het stigma en de vooroordelen rondom mensen met psychiatrische problemen bespreekbaar te maken. Eenzaamheid en het verkeren in een sociaal isolement is één van de grootste problemen. Veelal is men in de voorliggende perioden vervreemd geraakt van familie en vrienden. Het is moeilijk om zelfstandig zonder sociaal netwerk de draad weer op te pakken. Verschillende instellingen koppelen cliënten aan maatjes en helpen ze weer terug te laten keren in de maatschappij. Mensen hebben mensen nodig en hulp bij de gewone, dagelijkse dingen die je thuis of op het werk doet.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers