Pleio

Engels | Nederlands
Helpdesk Pleio

Helpdesk Pleio

Je kunt hier vragen stellen en beantwoorden!

 4.3/5 Sterren (4)

Gerelateerde blogs

Planning voor de nieuwe versie van Pleio

Planning voor de nieuwe versie van Pleio

De komende zes weken zullen er drie verschillende...
Pleio gaat op 11/12 mei over naar de nieuwe versie

Pleio gaat op 11/12 mei over naar de nieuwe versie

In het weekend van 14 april zou Pleio de overgang...
Sneak preview van de nieuwe vormgeving van Pleio

Sneak preview van de nieuwe vormgeving van Pleio

In het weekend van 14 april vindt de...
Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Pleio creëert een ecosysteem van bedrijvigheid

Hoe innovatief is de overheid? Volgens mij is die...

Wat gaat er op 14 april veranderen op Pleio?

  Davied van Berlo
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 170
  Door Davied van Berlo in de groep Helpdesk Pleio 2390 dagen geleden Reacties (7)

   0/5 Sterren (0)

  Op 14 april gaat er iets veranderen op Pleio. In dit bericht wil ik kort uitleggen wat er gaat gebeuren en wat dat voor jou als gebruiker van Pleio betekent.

  Over het algemeen zul je het niet doorhebben, maar Pleio verandert voortdurend. Foutjes worden weggehaald, nieuwe functionaliteiten toegevoegd en de software wordt actueel gehouden (bijvoorbeeld het installeren van beveiligingsupdates). Af en toe moet er echter een wat grotere verbouwing plaatsvinden. Zo ook nu. In deze verbouwing gaan we twee vernieuwingen doorvoeren:

  1. Elgg, de software achter Pleio, wordt geüpgraded naar versie 1.8. Daarmee wordt Pleio beter en veiliger, maar er zullen ook functionele wijzigingen zijn voor gebruikers, groepeigenaren en deelsitebeheerders;
  2. Het algemene deel van Pleio (dus niet de deelsites) krijgt een nieuwe vormgeving. We hopen Pleio hiermee gemakkelijker te maken in het gebruik. De gesprekken hierover vind je terug in de groep Pleio Vormgeving.

   

  Wat betekent dit voor gebruikers?

  Een nieuwe vormgeving ... dat betekent nogal wat! Uiteraard hebben we geprobeerd om het gemakkelijker te maken, maar het is vooral anders dan je nu gewend bent. Je zult waarschijnlijk in eerste instantie erg moeten wennen dus. Enkele opvallende wijzigingen zet ik vast op een rij:

  • Het menu (de huidige blauwe balk bovenin) is verschoven naar links. Daar vind je knoppen naar je dashboard, je groepen, je deelsites en de andere gebruikers van Pleio. Dit is het nieuwe beginpunt;
  • Het dashboard heeft nu tabbladen, zodat je bijvoorbeeld aparte pagina's kan maken met informatie over verschillende onderwerpen. Ook kun je daar externe pagina's tonen, zoals je webmail!
  • Als je op een pagina bent (bijvoorbeeld een blog), staat aan de rechter kant een nieuw menu met contextinformatie (bijvoorbeeld over de persoon die die blog geschreven heeft).

  Daarnaast zullen de knopjes er iets anders uit zien en af en toe op een andere plaats staan. Neem na 14 april even rustig de tijd om rond te kijken en te wennen. We hopen dat Pleio uiteindelijk gemakkelijker wordt in het gebruik, maar mocht je vragen hebben of verbeteringsmogelijkheden zien, meld ze dan vooral in de helpdesk!

  Bekijk alvast een sneak preview van de nieuwe vormgeving

   

  Wat betekent dit voor deelsitemanagers?

  Als je beheerder bent van een deelsite op Pleio, dan heb je als het goed is via e-mail al bericht gehad over de veranderingen. Ook heb je toegang gekregen tot een testomgeving om te zien hoe je deelsite eruit ziet na 14 april. Meer informatie over de migratie voor deelsitemanagers

  De vormgeving van de deelsites blijft overigens hetzelfde als nu. Elke deelsitemanager kan zelf kiezen welk sjabloon ze voor hun site willen gebruiken. Het sjabloon dat op het algemene deel van Pleio wordt gebruikt kan wel geschikt worden gemaakt voor deelsites. Neem daarvoor contact op met admin@pleio.nl

   

  Na 14 april

  Er gaan de komende tijd dus verschillende zaken veranderen op Pleio. Echter, je kunt dan nog steeds alles op Pleio doen wat je nu doet. Ook alle informatie die je erop hebt geplaatst blijft natuurlijk gewoon staan. Daar verandert niets aan!

  We hopen dat de nieuwe Pleio gemakkelijker zal zijn en beter en sneller in het gebruik. Wellicht dat er in de eerste dagen na 14 april nog wat foutjes in zitten, maar die proberen we zo snel mogelijk op te lossen. Mocht je iets tegenkomen, laat het dan even weten. Ook jouw bijdrage helpt immers om Pleio beter te maken!

   

  Klik op het plaatje om een groter exemplaar te zien

  Testomgeving     Testomgeving

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Ferry Nagel
    Ferry Nagel 2375 dagen geleden

    Ik kan me herinneren dat voor deze maand ook het samenwerken in wiki's stond gepland, zodat er tegelijkertijd in gewerkt kan worden er er te zien is wat er is aangepast. Staat dit nog op de korte termijn planning?

    • Marcel Ziemerink
     Marcel Ziemerink 2382 dagen geleden

     @Lenny, Doordat er meer stadaarden voor het programmeren van plug-in zijn gekomen, is de kans op fouten en security leks in de programmatuur aanzienlijk verkleind.

     • Lenny van Beek
      Lenny van Beek 2383 dagen geleden

      Davied, je schrijft beter en "veiliger". Wat wordt er veiliger?

      • Joost van Kempen
       Joost van Kempen 2385 dagen geleden

       ??

       Volgens mij staat er bij punt 2 toch echt: "We hopen Pleio hiermee gemakkelijker te maken in het gebruik."

       We moeten het resultaat nog gaan zien, maar het doel 'makkelijker' is er zeker ;)

       • Wilbert Schermer Voest
        Wilbert Schermer Voest 2387 dagen geleden

        Het wordt dus anders niet makkelijker ........ Jammer !

        • Davied van Berlo
         Davied van Berlo 2389 dagen geleden

         • Joost van Kempen
          Joost van Kempen 2390 dagen geleden

          de klok wordt live verfraaid waar je bij staat! mooi!

         Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers