Pleio

Engels | Nederlands

Dubbel

  Rein Jonkman
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 33
  Door Rein Jonkman 2843 dagen geleden Reacties (3)

   0/5 Sterren (0)

  Als er één ding is dat de digitale wereld kenmerkt dan is dat wel het gemak waarmee je een kopie maakt. Een kopie is zó gemaakt, kost 'niets' en voor de zekerheid maak je er ook nog maar één op een andere plaats. Wat je vervolgens net zo snel weer vergeet, of je weet nog wel dát je die kopie hebt gemaakt maar niet meer precies wáár. Als enkele collega's hetzelfde doen dan heb je voor je er erg in hebt een bestand overal staan: telkens weer hetzelfde bestand. Of misschien nog erger: ook nog in verschillende versies zonder dat iemand dat in de gaten heeft.

  Iets soortgelijks geldt voor initiatieven en groepen: een idee heb je nooit alleen, en voor je het weet neem je een initiatief, vorm je een groep die gisteren iemand anders maakte. Het zou heel jammer zijn als je zo twee eilanden creëert waarvan de bewoners van elkaars bestaan niet weten, en die veel aan elkaar zouden hebben als ze één waren.

  Op het Rijksweb heb ik al twee keer een fusie gesloten tussen 'mijn' groep en een andere groep, maar nu is er alweer één opgedoemd die in wezen hetzelfde doel heeft. Het is wel elke keer een hoop gedoe, alle gebruikers moeten mee en alle documenten.

  Ja, ik weet het: juist de vrijheid van het web 2.0 is zo'n belangrijk kenmerk, geen strakke richtlijnen s.v.p, maar dubbelingen worden gegarandeerd ook in Pleio een punt naarmate het drukker gebruikt wordt.

  Wie herkent dit probleem; is het wel een probleem en zo ja, wie heeft een idee hoe we het kunnen voorkomen of in de hand houden?

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Rein Jonkman
    Rein Jonkman 2843 dagen geleden

    Ja, dat kan, maar doet iedereen dat ook? Je bent hierin van iedereen afhankelijk.

    Ik kan me bijvoorbeeld wel voorstellen dat je bij het creƫren van een groep zou moeten beginnen met aangeven waarvoor die groep is, en dat je dan een lijstje van potentiƫle al bestaande groepen voor je neus krijgt voor je verder kunt. Ik heb zoiets wel eens gezien op een klantenportaal over de OV-chipkaart, maar dat portaal kan ik niet meer vinden :-(

   • henkbos
    henkbos 2843 dagen geleden

    je kunt toch op pleio een aantal vragen stellen alvorens men een groep kan starten?

    en een handje helpen door te laten zien welke gropen dezelfde termen gebruiken en wie van de (potentiele) leden van de op te richten groep al ergens lid van zijn etc

    • Davied van Berlo
     Davied van Berlo 2843 dagen geleden

     Mijn insteek op internet is meestal: als ik iets verzin, dan zal het waarschijnlijk al bestaan. Als meer mensen dat nou zouden doen ...

     Maar inderdaad, veel mensen beginnen iets nieuws en dan heb je vaak dubbelingen. Wel goed om te kijken of we makkelijk groepen kunnen laten fuseren.

     Maar verder is een online dubbeling vaak een weerslag van een dubbeling in de 'echte' wereld. Bij al die overheidsorganisaties zijn genoeg overlappende bestuurtjes en dossiers. Alleen op deze manier kom je er achter en kun je er iets aan doen.

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers