Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Kijk ons eens: leuk nieuws uit de samenleving

Kijk ons eens: leuk nieuws uit de samenleving

Er gebeurt zoveel leuks in Nederland. Leuks dat...
Humberto’s paradox

Humberto’s paradox

Gepubliceerd in Tijdschrift Bestuurskunde,...
Groter groeien doe je samen

Groter groeien doe je samen

Opgroeien naar volwassenheid - Doe jij...

Het begin is er....

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 380
  Door Peter Paul J. Doodkorte 738 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Het begin is er....
  • The beginning of life

  Een van de grootste ontdekkingen in de neurowetenschappen is dat wanneer een persoon geboren is, het niet alleen om een genetische belasting gaat. We worden gevormd door onze genen, gecombineerd met onze relatie met alles om ons heen. Deze documentaire onderzoekt wat ons onderscheidt en wat van essentieel belang is voor ons allemaal, hoe we een betere samenleving kunnen creëren door te investeren in de eerste jaren van ons leven.

  Wetenschappers, ouders en pleitbezorgers van over de hele wereld tonen aan hoe een betere zorg voor kleine kinderen een positief effect heeft op de evolutie van de mens.

  Voor de trailer klik hier: https://verruimdehorizon.wordpress.com/2016/10/31/het-begin-is-er/

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Hans Spruit
    Hans Spruit 732 dagen geleden

    Mooie introductie. Iedereen met een hart zal de waarden die hier zo mooi in beeld gebracht zijn, herkennen en geraakt worden. Wij waren ook ooit zo. Het bewust-zijn van verbondenheid, de onbevangenheid, verwondering, creativieit, liefde, etc. is er nog, maar is naar de achtergrond gedreven. Op de voorgrond staan veelal hard werken, je best doen, nastreven van ambities, beschermen van posities en belangen, willen beinvloeden, niet los willen/ kunnen laten, etc. 

    Het vraagt toch wel wat aanpassingen in de 'maatschappelijke infrastructuur' (zoals het schoolsysteem) om de kwaliteiten die zich openbaren in het kind-zijn optimaal te benutten. Veranderingen op dit niveau hebben m.i. voor eenvoudige mensen geen handvatten, het staat niet eens op de politieke agenda.

    Wat we wel kunnen doen is leven volgens deze principes in onze eigen omgeving, privé en zakelijk. Bijvoorbeeld in de samenwerking binnen je eigen organisatie en met andere organisaties. In Pleio-verband ben ik een betrokken bewoner en lid van een wijkraad. Bewonersparticipatie gestalte geven is voor mij een grote drijfveer. Het lijkt erop dat niet iedereen de film heeft gezien :-) .

     

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers