Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Groter groeien doe je samen

Groter groeien doe je samen

Opgroeien naar volwassenheid - Doe jij...
Paal en perk stellen

Paal en perk stellen

Als knuppel of zakdoek vrij spel hebbenHoewel de...
Gelukkige jeugd; daar horen problemen bij!

Gelukkige jeugd; daar horen problemen bij!

Laten wij ons laten stimuleren door het optimisme...

Voorbeeld zijn - desnoods waarschuwend

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 128
  Door Peter Paul J. Doodkorte 693 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Voorbeeld zijn - desnoods waarschuwend
  • Een wake up-call en baken van hoop voor de wereld van morgen

  Een Nederlands gezin met drie kinderen stapt uit de rat-race en gaat op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en onze doorgedraaide wereld. In de bossen van Upper Michigan raken ze bevriend met een clan van Native Americans. Dit is het begin van een reis die vijf jaar zal duren. Geïnspireerd door de wijsheid die ze aantreffen voelen ze zich geroepen om hun ontmoetingen vast te leggen. Uiteindelijk trekt het gezin een jaar met rugzak en camera de wereld rond en leven ze met inheemse stammen op zes continenten.

  Van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië spraken ze stamhoofden en oude wijzen die als geen ander weten hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is de aarde te koesteren.

  De film laat een diepe indruk achter en daagt de kijker uit zich af te vragen hoe het zit met de earth keeper in ieder van ons. Down to Earth is niet bedoeld om te „consumeren” maar vooral opgezet om „een brede dialoog in de samenleving op gang brengen”.

  Wie de film ziet, kan de kritiek geven dat er geen concrete antwoorden worden gegeven op de vraag hoe we tot een duurzamere wereld kunnen komen. De boodschap is vooral dat mensen zich meer moeten „verbinden” met elkaar en de aarde. Toch ‘ triggert’ de film volgens haar iets bij kijkers.

  Voor de volledige animatie klik Verruim de horizon

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers