Pleio

Engels | Nederlands

Hoe gebruik je storytelling voor jouw werk?

  Marjolein Diks
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 142
  Door Marjolein Diks 650 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Hoe gebruik je storytelling voor jouw werk?

  HOE GEBRUIK JE STORYTELLING VOOR JOUW WERK? 

  Vraag jij je wel eens af hoe je storytelling zou kunnen inzetten in jouw beleidspresentatie? Moet je dan de hele notitie vertalen in een 'spannende story'?

  Gelukkig niet, want daar zit niemand op te wachten! Het gaat er om dat je jouw verhaal zo kunt brengen dat je jouw publiek echt raakt. En dat gebeurt alleen als je contact maakt, een verbinding tot stand brengt. Zodat je het belang van jouw boodschap tussen de oren van jouw publiek krijgt. Hoe doe je dat? Ik doe hieronder een paar suggesties die je direct kunt toepassen. 

  BRUGGETJE

  Je kunt jouw publiek bijvoorbeeld inspireren op jouw persoonlijke helden door bruggetjes te maken naar hun quotes, hun leven of hun resultaten. Geen vrijheidsverhaal zonder Nelson Mandela. Geen inspiratieverhaal zonder Martin Luther King of Mohamed Ali. Wees creatief en neem jouw publiek aan de hand mee naar jouw doel en boodschap. Waarom inspireerden die helden jou? Wat hebben ze jou voor persoonlijk inzicht gegeven? Deel die ervaring met jouw publiek!

  PERSOONLIJKE ERVARING

  Begin jouw presentatie of speech eens door een persoonlijke ervaring te delen die met jouw dossier of onderwerp verbonden is. Bijvoorbeeld door te vertellen wat die eerste dienstreis met jou deed, of hoe de situatie in een land impact op jou had. Of wat je vanochtend in de krant las over jouw onderwerp en wat het met je deed. Dat kan je dan verbinden met het beleidsthema dat je die dag in jouw presentatie bespreekt. Het publiek kan zich dan verplaatsen - en herkennen- in jouw persoonlijke ervaring. En dat is belangrijk als een boodschap wilt overbrengen. 

  VAT

  Ieder mens is een vat vol verhalen. Je hebt allemaal je persoonlijke ervaringen, levenslessen en inzichten. Over jouw leven, het werk dat je doet, de ervaringen die je hebt opgedaan. Duik eens in jouw eigen leven om die verhalen te verzamelen. Ze zouden zomaar iemand anders kunnen inspireren! 

  MEER WETEN?

  En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken om storytelling in te zetten en een boodschap krachtig over te brengen. Wil je meer weten over storytelling of presentatiecoaching? Download dan hier gratis het Groot Ambtenaren ABC voor Beter Presenteren. 

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers