Pleio

Engels | Nederlands
Blockchain Compentence Repository Drechtsteden

Blockchain Compentence Repository Drechtsteden


 5/5 Sterren (2)

Gerelateerde blogs

Blockchain Nieuws #1

Blockchain Nieuws #1

mailbericht aan de pioniers

Blockchain Nieuws #2

  Dennis van der Valk
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 137
  Door Dennis van der Valk in de groep Blockchain Compentence Repository Drechtsteden 627 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  BLOCKCHAIN NIEUWS

   

  Ik maak er geen gewoonte van om iedere vrijdag een update te geven, maar er is afgelopen week weer veel voorbij gekomen. Op hoofdlijnen zal ik hieronder de zaken wat toelichten.

   

  Inkooptraject Pilot Interne Verrekeningen

  Na een snel traject heeft Drechtsteden gekozen om met LAB15 deze pilot te gaan doen. Als we in de pas willen blijven lopen met het traject van KING/VNG moeten we echt snel aan de gang. Als we voldoende capaciteit vrij kunnen maken starten we 6 maart en kunnen we het resultaat zien op 24 maart: De DEMODAY!! De website van LAB15 is nog karig, maar de voorgestelde aanpak was zeer aansprekend. http://lab15.io/ VNG/KING

   

  bijeenkomst Inkoop en Blockchain

  Donderdag jl. was gemeente Dordrecht gastvrouw voor een bijeenkomst van VNG/KING. Een programma over inkoop, Blockchain en de ontwikkelingen /ondersteuning van en door VNG/KING. Gemeentesecretaris Jan van Ginkel (gemeente Zaanstad) trapte af met een uitzicht op ontwikkelingen die, als we niet in beweging gaan komen, de lokale overheid zal overspoelen als een tsunami. Hij belichtte daarmee de initiatieven die gemeente moet gaan ontplooien om deze veranderingen te kunnen omarmen. Blockchain is er daar één van, maar zeker niet de laatste. Daarna een verduidelijkend verhaal over GIBIT. GIBIT staat voor 'Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden Bij IT'. Een collectief hulpmiddel dat gemeenten een beter vangnet moet kunnen bieden in een gemeentelijke ICT markt die soms gedomineerd wrdt door enkele partijen. Nog niet een revolutionaire ommezwaai in Inkoopwetgeving, maar een handig hulpmiddel. Daarna een vlammend betoog van Steven Gort (@datafluisteraar) van ICTU over de ontwikkeling van Blockchain. Na een heerlijke lunch met goede onderlinge gesprekken, was het de beurt aan LAB15 en mijzelf. We ondergingen een interview door VNG/KING over de start van ons traject, het selectieproces en verwachtingen. Daarna een wrap-up van alle verzamelde vragen en lessons-learned. De storm loeide al toen de laatste gast het oude Stadhuis verliet.

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers