Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Nou, dat was het dan

Nou, dat was het dan

Wat doen we in onze samenleving verkeerd dat...
Er is altijd een reden voor waanzin

Er is altijd een reden voor waanzin

Préjudice   Mooie detailopnames...
Tekenen van het einde

Tekenen van het einde

Drama van Lars von Trier waarin twee zussen...
Uit de regen in de drup

Uit de regen in de drup

De logica van het hart is winstgevender Ikzelf...

Rouw, schaduw en schuld

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 89
  Door Peter Paul J. Doodkorte 627 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Rouw, schaduw en schuld
  • Manchester by the Sea

  Na het plotse overlijden van zijn broer Joe krijgt Lee Chandler, een klusjesman die een strijd voert met zijn verleden en innerlijke demonen, te horen dat hij het voogdijschap heeft gekregen over zijn neefje Patrick. Lee wordt zo verplicht om terug deel uit te maken van een leven en familie die hij voorgoed leek opgegeven te hebben.

  Manchester by the Sea begint als traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken. Regisseur Lonergan bespaart niet op de somberte, maar er valt ook veel te lachen in dit loodzwaar drama.

  Voor de trailer klik Manchester by the Sea

  Klusjesman Lee repareert je toilet, lamp of kraan. Zonder plichtplegingen, ongevoelig voor sociale codes. Een solitaire, mechanische man. Vrouwen die hem aanspreken, ’s avonds aan de bar, keert hij de rug toe. Mannen die hem aankijken, kunnen een klap krijgen. Mannen die hem niet aankijken ook. Is Lee een zonderling met afgestompt gemoed? Is het aangeboren of zelf gecreëerd?

  Een telefoontje zet het drama in beweging: het is mis met Lee’s oudere broer, een hartkwaal. Eenmaal in het ziekenhuis, als de arts het overlijden meldt, neemt Lee dat nieuws in ontvangst als een weerbericht: o ja, oké. Verrassing: broer Joe (Kyle Chandler) heeft laten vastleggen dat Lee de voogd moet worden van zijn tienerzoon. En Lee is daar niet de meest geschikte persoon voor. Hij wil ook helemaal niet terug naar dat kustplaatsje Manchester, waar hij en zijn broer vandaan komen en zijn (kwalijke?) reputatie resteert: is dat dé Lee?

  Manchester by the Sea neemt de kijker mee in de schaduw en schuld dat over deze levens hangt. En tegelijkertijd vis er veel humor, geput uit het onvermogen tot contact tussen Lee en zijn rouwende surrogaatzoon.

  • Manchester by the Sea is een Amerikaanse film uit 2016, geregisseerd en geschreven door Kenneth Lonergan. De hoofdrollen worden vertolkt door Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler en Gretchen Mol.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers