Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

Het gelijk is nooit hetzelfde “Wat je...
Samen krijg je een compleet beeld

Samen krijg je een compleet beeld

De blinde man en de olifantHet verhaal is in vele...
Over de brug komen

Over de brug komen

Als ‘zien, horen en zwijgen’...
Blinde fotograaf

Blinde fotograaf

RadianceDe jonge Misako schrijft...

Niet-zien en blind kijken

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 112
  Door Peter Paul J. Doodkorte 591 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Niet-zien en blind kijken

  De Duitse film Mein Blind Date mit dem Leben is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge, ambitieuze Saliya, die op vernuftige en moedige wijze vasthoudt aan zijn dromen, ondanks dat hij grotendeels zijn zicht verliest.

  Al snel nadat hij het slechte nieuws van zijn oogarts krijgt dat hij nog maar 5 procent van zijn zicht kan behouden, besluit hij om zijn handicap te verzwijgen en toch te solliciteren bij het vijfsterrenhotel Bayerischer Hof. Tegen alle verwachtingen in lukt het hem om zijn geheim voor zich te houden en aangenomen te worden.

  Vol passie en plezier werkt hij samen met zijn familie en vrienden aan het verwezenlijken van zijn droom en bevindt hij zich constant in het speelveld tussen succes en gesnapt worden. In deze ingewikkelde situatie oefent hij hard, maar loopt hij toch geregeld tegen de grenzen van zijn kunnen aan. Als hij Laura ontmoet wordt het allemaal nog spannender en komt zijn zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis op instorten te staan. In de romantische komedie van Marc Rothemund maak je mee hoe Saliya zich in deze veeleisende omgeving knap staande weet te houden.

  Voor de trailer klik Mein Blind Date mit dem Lben

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers